Zařízení se nachází v areálu Kláštera sester Těšitelek BSJ v Rajhradě, v blízkosti Domu léčby bolesti s hospicem sv. Josefa a domova pro seniory - Domova Matky Rosy, v ulici Jiráskova 1014, ve městě Rajhrad. Celý areál je situován do jihozápadní části Rajhradu. V okolí zařízení se nachází rodinné domy, drobná výroba a služby.

Rajhrad_IV-216Budova má tři nadzemní  podlaží, klienti bydlí  v prvním a druhém np, celková plocha budovy činí 1767.6 m2. Služby jsou poskytovány v 8 dvoulůžkových a 4 jednolůžkových pokojích s příslušenstvím. Vybavení pokojů je plně přizpůsobeno cílové skupině klientů.

V prvním nadzemním podlaží  se kromě pokojů nachází i rehabilitace. Jídelna s pracovnou  a  společenskou místností jsou klientům k dispozici v druhém np. Administrativní zázemí se nachází ve třetím np společně s učebnou, kde budou kompletně zajišťovány aktivizace na podporu paměti klientů, zejména pak  reminiscenční terapie, muzikoterapie, smyslová aktivizace etc. Všechny přístupné prostory jsou dostupné i pro osoby s omezenou schopností pohybu.

V bezprostředním okolí  domu je rozlehlá zahrada, která se nachází vedle hospicového parku.