K VÁM

Zobrazit podle času:
Rubriky:

Setkání se starosty

Rajhradská charita poskytuje pomoc přímo tady, v Jihomoravském kraji, v oblasti rosického a modřického děkanátu. Působíme celkem v 91 obcích regionu. Je to rozsáhlá oblast, proto jsme se chtěli potkat s lidmi, kteří tyto obce zastupují a informovat je o našich službách, které děláme právě pro jejich občany.

Síla Postní almužny

Je to za námi. Další Velikonoce, kdy jsme si připomněli Kristovo vzkříšení a uctili si tradice – jak ty lidové, tak i křesťanské. Právě křesťané mají svátek spojený s půstem, kdy se zříkají masa, sladkostí nebo jiných potěšení, případně i prohřešků. Vyznávání a dodržování půstu je spojeno s Postní almužnou. V čem tkví podstata této akce?

Zdeněk Junák v chráněném bydlení

Herec Městského divadla Brno se zastavil v Chráněném bydlení sv. Luisy, aby potěšil naše klienty svým vtipným vyprávěním a písničkami.

Velký pátek

Dnes slavíme nejvýznamnější den Velikonoc, velký už jenom svým jménem. Ve Velký pátek si připomínáme smrt a oběť Ježíše Krista na kříži.

Krásné Velikonoce!

Všem pacientům, klientům, zaměstnancům, podporovatelům a příznivcům přeme příjemné přežití velikonočních svátků.

Sláva těm, kdo staví mosty mezi lidmi

Dnes je Světový den sociální práce, který nám dává příležitost vyzdvihnout sociální práci jako plnohodnotnou profesi a upozornit na její celospolečenský význam. Apelujeme na to, aby byla práce všech zaměstnanců v sociálních službách řádně doceněna. Svátek vyhlašuje Mezinárodní federace sociálních pracovníků (IFSW) od roku 1983 a každoročně připadá na třetí úterý v měsíci březnu. Letošním tématem je stejně jako vloni "podpora komunit a udržitelnosti životního prostředí".

Dnes slavíme!

Nízkoprahové centrum pro děti a mládež Vata má dneska 7. narozeniny a dostalo opravdu krásný dárek – 1. místo v projektu od firmy IKEA.

Odstartovali jsme rok dobrovolnictví

Oslavy příchodu nového roku jsou již za námi, ale dobrý důvod na oslavu se pořád najde. Letošní rok se v rámci Diecézní charity Brno bude ctít jako Rok dobrovolnictví. U nás v Rajhradě jsme se společně s dobrovolníky těšili rovnou dvakrát.

Váš hlas změní mnoho

Jedna z našich služeb potřebuje minutu vašeho času. Co vy na to?

Kdo se modlí, ať se postí. Kdo se postí, ať je milosrdný

To je heslo Postní almužny – akce, která propojuje duchovní a pozemský svět. Začíná se právě v dnešní den, na Popeleční středu a potrvá následujících 40 dní do začátku Velikonoc.