Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Nakoláčovanou!

Ohlížíme se za šestnáctým ročníkem sbírky Koláč pro hospic a rádi bychom se podělili o výsledky i s vámi – lidmi, kteří vhodili korunku do sbírkové pokladničky a pomohli tak nevyléčitelně nemocným.

Sladké zítřky pro všechny

Koláč pro hospic je sbírková akce, která chce upozornit na potřebu paliativní péče a její rozvoj. Zítra odstartujeme šestnáctý ročník postavením stánků v Rajhradě, Šlapanicích a Židlochovicích.

Půjčovna pomůcek v plném provozu

Po letním režimu a krátkém omezení je půjčovna zdravotních a kompenzačních pomůcek opět v provozu.

Letní výlet Vaťáků

Školní režim skončil, každý přepnul na letní naladění a naše Vata není výjimkou. Namísto aktivit v klubu nebo u Vatavanu se na pár dní vydali na výlet k Vranovské přehradě.

Děkovný dopis z daleké Indie

Tříkrálová sbírka je největší sbírková akce organizovaná Charitou ČR. Pomáhá nám růst a zlepšovat se, zkvalitňovat služby a poskytovat odbornou péči potřebným. Část příspěvku posíláme také na pomoc do zahraničí a vidíme, že to má obrovský smysl.

Srdce plná vzpomínek

Jako hospicové zařízení si ukládáme za cíl pečovat nejen o pacienty, ale v případě potřeby i o jejich rodiny a blízké. Ztráta člověka je pokaždé silnou událostí a k tomu patří příliv emocí, se kterými si člověk častokrát neumí poradit. Proto jsme oporou i pro pozůstalé a pravidelně organizujeme vzpomínkové akce, jak se stalo i včera.

Video o lidech a pro lidi, kteří neměli tolik štěstí

Diecézní charita Brno (DCHB) pomáhá ročně 55 tisícům lidí. Mnozí z nich neměli v životě příliš mnoho štěstí a tak jim Charita podává pomocnou ruku. Video Vám nabízí jeden způsob, jak i Vy můžete podpořit tuto pomoc. Pošlete dárcovskou sms ve tvaru DMS DCHB 30 na číslo 87777. Děkujeme Vám!

Příběh rajhradské dobrovolnice vyhrál

Dobrovolnictví je hlavně o dobrém pocitu z toho, že něco děláte od srdce, bez nároku na odměnu. Diecézní charita Brno se letos rozhodla odměnit ty, kteří investují svůj čas do charitních služeb. Podmínkou bylo napsat svůj příběh a motivaci, za což získala první místo právě naše dobrovolnice Jana. Přečtěte si i vy její příběh!

Dvě nové postele pro hospic

V Domě léčby bolesti s hospicem sv. Josefa neustále obnovujeme zařízení a pomůcky, které zlepšují každodenní pobyt našich pacientů. Nedávno jsme obdrželi příspěvek od Nadačního fondu Umění doprovázet, díky kterému jsme zakoupili dvě nové postele.

Svatý Peregrin v hospicové kapli

Lesní kaplička sv. Peregrina leží mezi obcemi Nebovidy a Hajany nedaleko Ořechova. Začátkem května si církev již tradičně připomíná tohoto světce a u této příležitosti se konala i pouť k lesní kapličce. Na místě byl požehnán obraz, který Společenství sv. Peregrina z Ořechova věnovalo do kaple v Domě léčby bolesti s hospicem sv. Josefa v Rajhradě.