Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Potěšení pro všechny

Ať už jde o děti, o nevyléčitelně nemocné nebo o seniory s demencí, v Oblastní charitě Rajhrad se snažíme pomoct všem v nouzi. Proto i náš tradiční mikulášský průvod navštěvuje všechny věkové kategorie. A můžeme prozradit, že letos to bylo skutečně výjimečné.

Strom vzpomínek

Není to tak dávno, co jsme intenzivně vzpomínali na naše blízké, kteří již opustili tenhle svět. Listopad patří vzpomínce zesnulých a v našem rajhradském hospici jsme na jejich památku rozsvítili Strom vzpomínek.

Kde by byl svět bez dobra?

V Oblastní charitě Rajhrad věříme, že si dokážeme navzájem pomoct. My vám dáme prostor růst, dělat dobré a prospěšné věci za to, že nám věnujete svůj čas a znalosti. Přijďte k nám jako dobrovolník!

Tyto dny patří těm, kteří již nejsou mezi námi

Zapálení svíček, modlitby a vzpomínky na zesnulé nás v tyto dny provázejí o něco intenzivněji. Přirozeně se uchylujeme do ticha a zamýšlíme se nad pomíjivosti života.

Všichni svatí s námi

První listopad je pro křesťany svátkem, kdy si v modlitbách vzpomínají nejen na všechny světice a světce, ale i na ty, o „jejichž svatosti neví kromě Boha nikdo“. Oblastní charita Rajhrad je organizace, které si zakládá na šíření křesťanských hodnot. I naše služby, ve kterých pomáháme lidem v nouzi – ať už po zdravotní nebo sociální a hlavně lidské stránce – nosí jména svatých.

Po nás nepřijde potopa

Ať už volby dopadly podle vašeho gusta nebo ne, jedna věc je jistá. Každý z nás měl právo se vyjádřit. A tohle právo využilo i několik hospicových pacientů.

Nakoláčovanou!

Ohlížíme se za šestnáctým ročníkem sbírky Koláč pro hospic a rádi bychom se podělili o výsledky i s vámi – lidmi, kteří vhodili korunku do sbírkové pokladničky a pomohli tak nevyléčitelně nemocným.

Sladké zítřky pro všechny

Koláč pro hospic je sbírková akce, která chce upozornit na potřebu paliativní péče a její rozvoj. Zítra odstartujeme šestnáctý ročník postavením stánků v Rajhradě, Šlapanicích a Židlochovicích.

Půjčovna pomůcek v plném provozu

Po letním režimu a krátkém omezení je půjčovna zdravotních a kompenzačních pomůcek opět v provozu.

Letní výlet Vaťáků

Školní režim skončil, každý přepnul na letní naladění a naše Vata není výjimkou. Namísto aktivit v klubu nebo u Vatavanu se na pár dní vydali na výlet k Vranovské přehradě.