K VÁM

Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Díky daru obmění hospic další vysloužilé polohovací lůžko

Léta každodenního intenzivního používání elektrických polohovacích lůžek si vybírá svou daň a ty postupně dosluhují. Jsme rádi za podporu Nadačního fondu Umění doprovázet, které nám dnes odevzdalo příspěvek k zakoupení nového lůžka pro nevyléčitelně nemocné.

Nadace KB – Jistota podpořila rajhradskou paliativu

Dík vyslovený našimi klienty a pacienty má obrovskou váhu, ale bez finanční podpory by některé služby nemohly existovat. Při­tom problémy lidí by nezmizely, jen my by­chom nemohli podávat postrádanou po­mocnou ruku těm, kteří to potřebují. Proto děkujeme Nadaci Jistota za podporu pro hospicovou péči.

Vata v novém šatu

Začátkem roku jsme vás žádali o hlasy, které nám pomohly uspět v projektu nábytkářského gigantu IKEA – „Spolu s vámi“, jež pomáhá neziskovým organizacím zaměřeným na práci s dětmi.

Setkání rodin v chráněném bydlení

V dnešní odpoledne naše zahrada rozkvétala nejen díky rostlinám, ale i blízkosti a lásce. Rodiny klientů Chráněného bydlení sv. Luisy jsme pozvali ke společnému setkání.

Srdce plná vzpomínek

Hospicová péče je komplexní pečování jak o pacienta, tak i o jeho rodinu. Každodenně si uvědomujeme, že se ztrátou blízkého člověka se nelze srovnat lusknutím prstu a truchlení má různé projevy a trvání. I proto organizujeme vzpomínkové akce pro pozůstalé, kde jsou pozvání všichni, kteří pomocí našich hospicových služeb doprovázeli své nejbližší na poslední cestě.

Koledování dělá radost po celý rok

Více než dva tisíce koledníků nám každoročně pomáhá v Tříkrálové sbírce. Ustrojí se do kostýmů Kašpara, Baltazara a Melichara a vycházejí do ulic své obce sbírat peníze pro charitu. Za tuto jejich aktivitu jsme jim za odměnu připravili zábavné odpoledne u našeho Vatavanu.

Kristýna: Dobrovolnictví je dobrá volba

Do Klubu v 9 docházím jako dobrovolník již čtvrtým rokem. Na začátku roku 2014 jsem hledala vhodnou činnost a místo pro využití mých skromných tvůrčích schopností. Kamarádka mi navrhla dobrovolnictví, kterému se sama zrovna věnovala v Hradci Králové. Na internetu jsem objevila právě Klub v 9 a zkusila napsat email vedoucí této služby. Následovala úvodní schůzka s pracovnicí Janou a poté schůzka v dobrovolnickém centru Kambala, kde jsem podepisovala smlouvu o dobrovolnické službě.

Setkání se starosty

Rajhradská charita poskytuje pomoc přímo tady, v Jihomoravském kraji, v oblasti rosického a modřického děkanátu. Působíme celkem v 91 obcích regionu. Je to rozsáhlá oblast, proto jsme se chtěli potkat s lidmi, kteří tyto obce zastupují a informovat je o našich službách, které děláme právě pro jejich občany.

Síla Postní almužny

Je to za námi. Další Velikonoce, kdy jsme si připomněli Kristovo vzkříšení a uctili si tradice – jak ty lidové, tak i křesťanské. Právě křesťané mají svátek spojený s půstem, kdy se zříkají masa, sladkostí nebo jiných potěšení, případně i prohřešků. Vyznávání a dodržování půstu je spojeno s Postní almužnou. V čem tkví podstata této akce?

Zdeněk Junák v chráněném bydlení

Herec Městského divadla Brno se zastavil v Chráněném bydlení sv. Luisy, aby potěšil naše klienty svým vtipným vyprávěním a písničkami.