Zobrazit podle typu:

Charita Česká republika
.

Vyhlášení soutěže Hrdinové sociálních služeb

Soutěž Hrdinové sociálních služebU příležitosti Mezinárodního dne sociální práce 17. března 2015 vyhlašuje Charita ČR soutěž Hrdinové sociálních služeb. Zároveň tímto děkujeme všem pracovníkům, kteří se denně podílí na zachovávání důstojnosti lidí v tíživých životních situacích.

Poselství papeže Františka k Světovému dni nemocných

Víra a láska: Také my jsme povinni položit život za své bratry je tématem letošního Světového dne nemocných, který si katolická církev připomíná 11. února, v den liturgické památky Panny Marie lurdské. Text najdete na webu České biskupské konference.

Tříkrálová sbírka v Křesťanském magazínu

Dívejte se v neděli 12. ledna v 15:10 hod. na Křesťanský magazín na ČT 2. Poznáte tříkrálové koledníky ze Zábrdovic a jeden z podpořených projektů - Chráněné bydlení sv. Anežky pro seniory.

„Hluboká česko-německá spolupráce" obětem povodní pokračuje

Tobias Nölke, vyslanec Charity Německo, zavítal koncem listopadu do České republiky, aby se přesvědčil, jak probíhá pomoc obětem letošních povodní, na kterou Němci štědře připspěli. Rozhovor v německém jazyce, který pan Nölke poskytl stanici Radio Prag, naleznete zde.

Prezident Diecézní charity Brno slaví jubileum. Gratulujeme!

Prezident Diecézní charity Brno a děkan hodonínský Mons. Josef Zouhar oslavil životní jubileum sedmdesátin. Z poveření biskupa brněnského působí jako duchovní správce naší Charity  již 11 let. Srdečně gratulujeme!

Cena Charity udělena paní Pátkové z Oslavan

Cenu Charity letos za brněnskou diecézi obdržela paní Božena Pátková z Oslavan, povoláním zdravotní sestra, celý život pomáhající druhým. Ve svém volném čase působí jako vedoucí farní charity v Oslavanech. Zajišťuje půjčování kompenzačních pomůcek, pomáhá potřebným po stránce zdravotní, vypomáhá i s hlídáním dětí, doprovází seniory k lékaři a podílí se na Tříkrálové sbírce. Z celého srdce gratulujeme!

Nové číslo účtu pro sbírku na pomoc v ČR

Charita Česká republika mění číslo účtu veřejné sbírky na pomoc potřebným v ČR, mimo jiné tedy také na pomoc po povodních. Nové číslo sbírkového účtu je 44665522/0800, vedený u České spořitelny.
K této změně dochází z důvodu zákonné povinnosti po třech letech původní sbírku ukončit a předložit úředním orgánům její vyúčtování. Všem dárcům děkujeme za pochopení!

Film o pomoci po povodních

Dobrovolníci ze ZábřehuCharita s lidmi je název filmu, který představuje pomoc lidem v zaplavených oblastech. Jak to vypadá, když do humanitárního skladu přijde celá školní třída? Co je to první psychologická pomoc? Podívejte se!

Charita v roce 2012: data, čísla a statistiky

Charita ČR loni provozovala 1 209 služeb pro více než 86 tisíc klientů. Působila ve 14 zemích světa a dalších 13 zemí přijalo pomoc diecézních Charit. Výroční zprávu naleznete zde.