K VÁM

Beseda brněnská podpoří hospic sv. Josefa benefičním koncertem

V rámci Světového dne hospicové a paliativní péče se uskuteční v sobotu 12. října v 17 hodin na podporu hospice sv. Josefa v Rajhradě benefiční koncert v podání Brněnského filharmonického sboru Beseda brněnská, a to v kostele Nejsvětější Trojice v Brně - Králově Poli.

Brněnský filharmonický sbor Beseda brněnská je nejdéle existující český sbor, založený v r. 1860 skladatelem a sbormistrem Pavlem Křížkovským. V čele sboru stál dvanáct let Leoš Janáček. Čestným členem spolku byl 20 let Antonín Dvořák a krátce také Bedřich Smetana.

Od roku 2001 vede sbor Mgr. Petr Kolař, profesor brněnské konzervatoře a ředitel kůru Katedrály sv. Petra a Pavla v Brně, kde sbor působí. Smíšený sbor, který má v současné době kolem 50 aktivních členů, spolupracuje s předními dirigenty doma i v zahraničí i s řadou významných orchestrů. Brněnský filharmonický sbor má dnes ve svém repertoáru kromě velkých oratorních děl a mší i drobnější útvary, jako moteta a písně.

Přijměte i Vy naše srdečné pozvání na sobotní koncert!