Dvě nové postele pro hospic

V Domě léčby bolesti s hospicem sv. Josefa neustále obnovujeme zařízení a pomůcky, které zlepšují každodenní pobyt našich pacientů. Nedávno jsme obdrželi příspěvek od Nadačního fondu Umění doprovázet, díky kterému jsme zakoupili dvě nové postele.

Léta provozu lůžkového hospice se podepsaly na opotřebení postelí, které pacienti dennodenně využívají. Díky projektu Přístroje a zdravotnické pomůcky Nadačního fondu Umění doprovázet jsme byli poctěni návštěvou zakladatelky a předsedkyně správní rady nadačního fondu, Hany Harákové. Odevzdaná suma poslouží ke koupi dvou nových polohovacích lůžek. „Tímto projektem pomáháme hospicům získávat finanční prostředky na nákup přístrojů a zdravotnických pomůcek, které velkou měrou pomáhají nejen zlepšit kvalitu života pacientů v jeho závěrečné fázi, ale také velmi usnadňují práci ošetřujícího personálu“, vysvětluje Haráková.

Obnova lůžek je finančně náročná a přitom nezbytná pro komfort pacientů. Nově pořízená polohovací postele jsou z odlehčeného materiálu, díky kterému je snadnější manipulace s lůžkem, což ocení nejen pacienti a ošetřující personál, ale ve velké míře i rodiny klientů. Velkou výhodou je i možnost prodloužení každého lůžka a jednoduché ovládání polohy pro klienty. Celé lůžko je navíc ve večerních a nočních hodinách podsvícené, takže personál vidí na nemocného, aniž by musel rozsvěcovat velké světlo.

V Domě léčby bolesti s hospicem sv. Josefa jsme vděčni za každý dar, který nám pomáhá zkvalitňovat naše služby a víc pomáhat potřebným.