Hospic sv. Josefa v Rajhradě získal ocenění Dobrá duše 2013

Ve čtvrtek 3. července 2014 se konalo v nádherných prostorách Kláštera minoritů sv. Jakuba v Praze slavnostní vyhlášení výsledků 2. ročníku projektu Dobrá duše. Mezi účastníky jsme byli také my, zástupci Domu léčby bolesti s hospicem sv. Josefa v Rajhradě.

V kategorii jednotlivců získali ocenění za výjimečnou dobrovolnickou pomoc, ochotu věnovat se svém volném čase seniorům a přicházet za lidmi se srdcem na dlani dobrovolníci Jana Hrůzová, Alexandra Bučková, Ludmila Hromková, Bob Brodský a Karel Král, kteří dlouhodobě, nezištně a s láskou věnují svůj čas našim klientům. V kategorii institucí získal Hospic sv. Josefa v Rajhradě vítězné ocenění a titul „Dobrá duše 2013“. Slavnostní vyhlášení se neslo v milé a příjemné atmosféře a bylo vtipně moderováno panem Alešem Cibulkou a proloženo hudebními vystoupeními zpěváka Vladimíra Hrona.

Všem našim oceněným dobrým duším upřímně gratulujeme a těšíme se na další roky společné spolupráce!

Projekt Dobrá duše vznikl v roce 2012 a jeho cílem je oslovit dobrovolníky v seniorském věku, kteří dlouhodobě pomáhají nebo spolupracují s lidmi v seniorském věku, aby ukázali svůj díl pomoci na veřejnosti a motivovali tak ostatní seniory k pomoci druhým. Zapojit se mohou také instituce, které se věnují péči o seniory a vytvářejí nejlepší podmínky pro rozvoj dobrovolnictví v sociálních službách.

Projekt podporuje řada partnerů: Gerontologické centrum v Praze 8, Asociace poskytovatelů sociálních služeb a v neposlední řadě také Ministerstvo práce a sociálních věcí, které nad celým projektem převzalo záštitu. Zakladatelem a hlavním sponzorem projektu je společnost HARTMANN-RICO, a.s.

Čtěte také:

Dobrovolníci z řad seniorů získali ocenění Dobrá duše

Dobrovolnický projekt Dobrá duše zná vítěze druhého ročníku