Jak Vaťáci pálí čarodějnice

Nízkoprahový klub pro děti a mládež VATA Židlochovice se letos postaral o zábavu nejen svým členům, ale i židlochovickým dětem. Na školním dvoru se vytvořilo deset stanovišť, kterými prošlo celkově 135 dětí.

Vaťáci znají prostor dvoru u židlochovické základní školy dobře. Mnoho z nich tam ještě brousí školní desky a ti, co to již mají za sebou, se rádi vrací alespoň na dvůr, kde sídlí Vatavan – maringotka, kterou jsme pro klienty klubu pořídili z Tříkrálové sbírky. Prostor slouží jako zázemí pro klienty nízkoprahového centra v hezké dny, kdy rádi využívají různé sportovní náčiní.

Právě tady si asi 20 členů klubu VATA připravilo program pro děti. Čekal na ně let na koštěti, rozfoukávání čarodějnického ohně, čtení z věštecké koule, vaření čarodějnického lektvaru, hod na čarodějnici, čarodějnická zaříkávadla, bloudění z čarodějnické chalupy, čarodějnický úklid a mnohé další.

Vaťácké čarodějnice v ŽidlochovicíchVaťácké čarodějnice v Židlochovicích

Po splnění všech úkolů si děti i čarodějnice a čarodějové z Vaty společně zatancovali a dále se bavili skákáním pod „ohnivým lanem“ či podlézáním snižující se laťky. A co by to bylo za čarodějnice bez opékání špekáčků?

Čarodějnický den na hřišti ukázal, že děti z Vaty společně umí potěšit i ostatní a že má smysl dělat věci srdcem.

Ve Vatě se nikdo nenudí