Nakoláčovanou!

Ohlížíme se za šestnáctým ročníkem sbírky Koláč pro hospic a rádi bychom se podělili o výsledky i s vámi – lidmi, kteří vhodili korunku do sbírkové pokladničky a pomohli tak nevyléčitelně nemocným.

Jako každý rok při organizaci přemýšlíme, kam se posunout dál, komu uděláme radost sladkým koláčem a kde můžeme šířit slovo o paliativní péči. Letos jsme postavili své stánky v Rajhradě, Šlapanicích a Židlochovicích, nasedli jsme do aut a objeli terén, ve kterém působíme, oslovili jsme místní firmy, zda by neměli zájem zpestřit svým zaměstnancům den sladkým koláčem.

A jak se nám dařilo?

V „rodném“ Rajhradě se nám podařilo vybrat 19 234 Kč, sousední občané Židlochovic přispěli sumou 29 598 Kč a šlapanický stánek se vyšplhal na 40 505 Kč. Další místa našeho regionu nás podpořili částkou 24 056 Kč a díky firmám patří za příspěvek 26 996 Kč.

Dohromady se těšíme z výsledku 140 389 Kč, který v plné výši poputuje na koupi zdravotních a kompenzačních pomůcek pro pacienty Domu léčby bolesti s hospicem sv. Josefa a Mobilního hospice sv. Jana.

Díky vám všem, kteří jste šli kolem, ať už náhodou nebo jste si cestu naplánovali. Děkujeme i těm, kteří se zajímali o naše služby a organizaci. Včerejší den byl pro nás příjemným a důležitým zpestřením dní v přímé péči o naše nemocné.