Při letošním Koláči pro hospic jste opět překonali rekord ve štědrosti

Už počtrnácté jste letos 7. října měli možnost podpořit nevyléčitelně nemocné pacienty charitního Domu léčby bolesti s hospicem sv. Josefa v Rajhradě svým příspěvkem při benefiční akce Koláč pro hospic -  a počtrnácté jste nám znovu ukázali otevřená srdce a svůj zájem o ty, kteří v  hospici sv. Josefa dokončují svou životní pouť.

Zaměstnanci hospice a dobrovolníci prezentovali ve středu 7. října hospic sv. Josefa na stáncích v centru Brna na ulici Panská / Masarykova, v Galerii Vaňkovka Brno, v Rajhradě, Židlochovicích a Šlapanicích. Dobrovolným příspěvkem, za který byl odměnou a poděkováním sladký koláč, přispěli dárci letos celkovou rekordní částkou 196 379 Kčkterá bude použita na dokrytí nákladů na léky pro těžce a nevyléčitelně nemocné pacienty hospice sv. Josefa, na které nestačí úhrada z veřejného zdravotního pojištění. Zde se můžete podívat na podrobné výsledky sbírkové akce.

Velké poděkování za trvalou podporu této akce patří pekárnám Delta a.s., Penam a.s., Globus k.s., Karlové pekárně s.r.o.  v Židlochovicích, které zdarma napekly výborné koláče různých náplní a umožnily tak, abychom tuto benefiční akci mohli uskutečnit. Děkujeme paní Bučkové, která sponzorsky zajistila koláče napečené Střední školou potravinářskou, obchodu a služeb na Charbulové ulici v Brně.

Dále nás podpořila firma DARE Eurookna, která zapůjčila nákladní auto k rozvozu koláčů na stánky. Agentura Kunovsky s.r.o. pronajala velkoprostorový stan, Dopravní podnik města Brna s.r.o. zajistil propagaci v prostředcích MHD, Střední odborná škola zahradnická v Rajhradě poskytla květinovou výzdobu, která oživila prezentační stánky. Mediálními partnery akce byli rádio Proglas, Český rozhlas Brno, Deník a regionální zpravodaje.

Rozsáhlou akci  se nám podařilo zvládnout především za pomoci, velkého odhodlání a obětavosti dobrovolníků, nejen těch hospicových, ale opět z farnosti Šlapanice a studentů gymnázia v Židlochovicích, kterým touto cestou velmi děkujeme.

Potěšil nás velký zájem a povědomí dárců, kteří nás přišli podpořit. Pořádáním benefiční akce Koláč pro hospic získáváme pro svoji práci a pacienty v naší péči užitečnou a mnohdy pozitivní zpětnou vazbu, neboť naší snahou je nevyléčitelně nemocným i jejich blízkým ukázat naději v posledních měsících života, pomoci jim nalézt jeho smysl a zajistit, aby hospicová péče byla dostupná opravdu všem, kdo ji potřebují.

Děkujeme Vám, že nás na této cestě doprovázíte.

Mgr. Jiřina Večeřová, ředitelka Oblastní charity Rajhrad