Svatý Peregrin v hospicové kapli

Lesní kaplička sv. Peregrina leží mezi obcemi Nebovidy a Hajany nedaleko Ořechova. Začátkem května si církev již tradičně připomíná tohoto světce a u této příležitosti se konala i pouť k lesní kapličce. Na místě byl požehnán obraz, který Společenství sv. Peregrina z Ořechova věnovalo do kaple v Domě léčby bolesti s hospicem sv. Josefa v Rajhradě.

V rámci mše svaté jsme právě zde s radostí přijali vyobrazení sv. Peregrina. Tenhle světec je patronem rodiček a šestinedělek, je vzýván proti rakovině, revmatismu, dně, moru a při bolestech nohou. Právě tyto problémy častokrát trápí naše hospicové pacienty, ale i klienty charitních ošetřovatelských a pečovatelských služeb.

Jak říká úvod do novény ke sv. Peregrinu: „Svatý Peregrin nám může být příkladem v prosbách za uzdravení a především za trpělivost a sílu pro snášení bolesti. Může být také příkladem v obrácení a vnitřní proměny.“

Ať tedy tento obraz slouží všem, kteří potřebují duchovní oporu v těžkých časech.

Kapli v Domě léčby bolesti s hospicem sv. Josefa již zdobí vyobrazení sv. Peregrina, patrona onkologicky nemocných a bolesti noh.