K VÁM

Vata v novém šatu

Vata po rekonstrukci

Začátkem roku jsme vás žádali o hlasy, které nám pomohly uspět v projektu nábytkářského gigantu IKEA – „Spolu s vámi“, jež pomáhá neziskovým organizacím zaměřeným na práci s dětmi.

Úspěšně se nám díky vašim hlasům podařilo vyšplhat se na první místo a získat tak magickou částku 250 000 Kč k rekonstrukci a ještě 56 000 Kč navíc, které Ikea odečítala v rámci projektu svým zákazníkům při nákupu. Projekt pomohl zrekonstruovat prostory našeho Nízkoprahového centra pro děti a mládež Vata v Židlochovicích, které poskytuje zázemí mladým lidem ve věku 11-26, kde můžou trávit svůj volný čas. Je to prostor na seberealizaci, ale i poskytnutí pomoci, když přijde něco vážného.

Poslední týdny se nesly spíše ve znamení fyzické práce než interakce s našimi klienty. Vzali jsme to doslova z gruntu a začali jsme obnovou podlah, kterou jsme financovali z vlastních zdrojů. Pak nastoupilo vymalování prostor a nakonec jsme za pomoci dobrovolníků z IKEA smontovali nový nábytek a vybavení.

Změna je již u konce a od úterka se naši klienti těší z „nové Vaty“.

Jsme skutečně rádi, že se nám podařilo vytvořit prostory, kde se naši klienti budou cítit ještě líp. Inspirativní prostředí, kde si každý najde to svoje, je to, po čem jsme už dlouho toužili.

Děkujeme za každý Váš hlas, který nám pomoh dosáhnout našeho cíle.

Děkujeme obchodnímu domu IKEA i jeho zaměstnancům za nápady, veškerou podporu a nasazení.

Vata jak jsme ji znali dosud

Nová tvář Vaty