hospicová péče

Zobrazit podle času:
Rubriky:

12 důvodů pro lepší hospic

Dům léčby bolesti s hospicem sv. Josefa přináší kvalitní paliativní péči pacientům v terminálním stádiu života. Lůžko se pro mnohé pacienty stává stěžejním bodem, kde tráví drtivou většinu dne, v některých případech dokonce i veškerý čas. Díky daru jsme mohli zakoupit 12 nových kvalitních lůžek a věříme, že se nám brzy podaří dokončit obnovu všech 50 postelí v rámci hospice.

Dnes je Popeleční středa. Startuje Postní almužna

Pamatuj, že prach jsi a v prach se obrátíš – to je poselství Popeleční středy, která je předzvěstím nadcházejících Velikonoc. Začíná se tím také Postní almužna, sbírka, která pomáhá potřebným a může pomoci i Vám.

Modlitba, půst, almužna

Přečtěte si dopis od prezidenta a ředitele Diecézní charity Brno k Postní almužně, která začíná už zítra!

Za pár dní vypukne Postní almužna. Co si pod tím vůbec představit?

Středa v tomto týdnu nebude úplně obyčejná. Středa, která vychází na 6. března, bude Popeleční. Ve farnostech, v kostelích, místních Charitách a na dalších místech se můžete setkat s plakátky o postní almužně a tzv. postničkami, krabičkami ve formě malých papírových pokladniček. Smyslem této akce ale není naplnit pokladničky co nejvíce a pak je „někde“ (na faře, Charitě) odevzdat.

Dobrovolnice Jana: Lidem v mém okolí připadlo divné odjíždět od otce, který potřebuje péči, k jiným

Dobrovolnictví jako světýlko naděje. I tak by se dal popsat příběh Jany, která se rozhodla zkusit věnovat kousek sebe právě v době, kdy sama nejvíc potřebovala oporu. Jaká je za tím motivace a jak různorodá dokáže dobrovolnická aktivita být?

Tříkrálový vinš přinesl své ovoce

Tříkrálová sbírka je krásná tradice, která pomáhá. Posiluje komunitní fungování v obcích, propojuje mladé i starší generace, šíří radost a svým výtěžkem podporuje charitu, čímž zabezpečuje pomoc potřebným přímo v regionu. Letos se nám díky silné podpoře našich příznivců podařilo získat rekordní částku 4 431 276 Kč, kterou použijeme na rozvoj služeb Oblastní charity Rajhrad.

Asistenti Tříkrálové sbírky: „Je to starost, ale hlavně radost,“ shodují se

Koledníci už pro tento rok odložili své korunky, kasičky se postupně rozpečeťují a my počítáme výtěžek od podporovatelů Tříkrálové sbírky a charitního díla. Hned po skončení jsme si k nám pozvali tříkrálové asistenty, kteří zastřešují organizaci sbírky ve svých obcích. Popovídali jsme si o jejich zážitcích, ukázali jim, kam poputuje výtěžek a ptali jsme se také na jejich motivaci.

Tří králové už klepou na vaše dveře

Koledníci Tříkrálové sbírky se začátkem ledna rozprchli do ulic svých obcí, aby zvěstovali radostnou zprávu o narození Ježíše a požehnali příbytkům. Každá skupinka má s sebou i zapečetěnou pokladničku, do které můžete přispět libovolnou částkou. Výtěžek pomáhá lidem, kteří využívají pomoc Oblastní charity Rajhrad.

Málo dobrých zprav? Otevřete dveře koledníkům!

Sváteční nálada přetrvává i po Vánocích, když Vám na dveře zaklepou koledníci a zvěstují radostnou novinu o narození Ježíše. Tříkrálová sbírka právě začíná a probíhat bude tradičně v období 1. - 14. 1. 2019.