hospicová péče

Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Tří králové už klepou na vaše dveře

Koledníci Tříkrálové sbírky se začátkem ledna rozprchli do ulic svých obcí, aby zvěstovali radostnou zprávu o narození Ježíše a požehnali příbytkům. Každá skupinka má s sebou i zapečetěnou pokladničku, do které můžete přispět libovolnou částkou. Výtěžek pomáhá lidem, kteří využívají pomoc Oblastní charity Rajhrad.

Málo dobrých zprav? Otevřete dveře koledníkům!

Sváteční nálada přetrvává i po Vánocích, když Vám na dveře zaklepou koledníci a zvěstují radostnou novinu o narození Ježíše. Tříkrálová sbírka právě začíná a probíhat bude tradičně v období 1. - 14. 1. 2019.

Požehnání v katedrále sv. Petra a Pavla v Brně se zúčastnily více než tři stovky koledníků

Přehlídka královských korun, krásných a originálních kostýmů a rozzářených tváří zaplnila už v druhý lednový den nového roku katedrálu sv. Petra a Pavla v Brně. Více než tři stovky dětí různého věku v doprovodu rodičů, prarodičů a koordinátorů Tříkrálové sbírky se sešly při slavnostním zahájení devatenáctého ročníku Tříkrálové sbírky. Požehnání koledníkům dne 2. ledna 2019 udělil brněnský biskup Mons. Vojtěch Cikrle. Vyzval je, aby si našli cestu ke dveřím lidí dobré vůle a zvěstovali zprávu o narození Pána Ježíše.

Další rok u konce. Pro někoho jen číslo, pro nás rok dobrovolnictví

O Vánocích jsou si lidé o kousek blíž a každý advent je pro nás časem k setkání s těmi, kteří nám pomáhají po celý rok. Adventní setkání dobrovolníků dává prostor sejít se a popovídat si, popřát si krásné svátky a strávit spolu hezký svátečný čas. Rok 2018 byl pro naši charitu rokem dobrovolnictví. Měli jsme za cíl ukázat lidem, co dobrovolnictví přináší – a to oběma stranám.

Když děti potěší nemocné

Občas si každý z nás nostalgicky povzdechne nad dětskou bezstarostností. I my si přejeme, abychom se nemuseli zaoberat některými věcmi, nepoznali strasti a útrapy... Dřív nebo později se do našich životů dostanou, proto je dobré na to připravit i ty malé človíčky. Ve spolupráci s rajhradskou základní školou se už druhým rokem snažíme upozornit na to, že štěstí není samozřejmost.

Adventní zamyšlení

Nedávno jsem byla svědkem krásného prožitku. Pán, který je těžce, smrtelně nemocný, ví dobře o své nemoci i její prognóze, nemůže se pohybovat ani mluvit, se upřímně a nefalšovaně radoval tak, jako to umí malé děti. Důvodem jeho radosti bylo, že měl možnost po delší době být v kapli, zúčastnit se mše svaté a přijmout svátosti. A nebyl to jen okamžik, z toho člověka vyzařuje pokoj a radost, jsou v něm někde hluboko pevně uloženy.

Nové infuzní stojany jsou důležité pro pacienty i personál hospice

Pacienti v lůžkovém hospici ke svým závažným diagnózám mívají spoustu dalších přidružených potíží, které jim znemožňují účastnit se některých aktivit. Naše nepřetržitá lékařská a ošetřovatelská péče pro ně zajišťuje značnou pomoc a úlevu od obtíží, což mnohdy představuje zajištění infuzní terapie, a tím pádem připoutání na lůžko.

Konference o paliativní péči je za námi

Slovní spojení „paliativní péče“ začíná rezonovat společností a dostávat se i mezi lidi, kteří tenhle druh pomoci prozatím nepotřebují. Pro odborníky ze zdravotnických i sociálních složek, ale i pro laickou veřejnost, proběhla brněnská konference o paliativní péči.

Pomáhat je sladké – přesvědčili jste se o tom sami

Ve středu 3. října jsme v Rajhradě, Šlapanicích a Židlochovicích již tradičně rozložili své stánky a nabízeli koláče jako odměnu za podporu hospicové péče v Rajhradě. Jak to letos dopadlo?