hospicová péče

Zobrazit podle času:
Rubriky:

12 důvodů pro lepší hospic

Dům léčby bolesti s hospicem sv. Josefa přináší kvalitní paliativní péči pacientům v terminálním stádiu života. Lůžko se pro mnohé pacienty stává stěžejním bodem, kde tráví drtivou většinu dne, v některých případech dokonce i veškerý čas. Díky daru jsme mohli zakoupit 12 nových kvalitních lůžek a věříme, že se nám brzy podaří dokončit obnovu všech 50 postelí v rámci hospice.

Dnes je Popeleční středa. Startuje Postní almužna

Pamatuj, že prach jsi a v prach se obrátíš – to je poselství Popeleční středy, která je předzvěstím nadcházejících Velikonoc. Začíná se tím také Postní almužna, sbírka, která pomáhá potřebným a může pomoci i Vám.

Modlitba, půst, almužna

Přečtěte si dopis od prezidenta a ředitele Diecézní charity Brno k Postní almužně, která začíná už zítra!

Za pár dní vypukne Postní almužna. Co si pod tím vůbec představit?

Středa v tomto týdnu nebude úplně obyčejná. Středa, která vychází na 6. března, bude Popeleční. Ve farnostech, v kostelích, místních Charitách a na dalších místech se můžete setkat s plakátky o postní almužně a tzv. postničkami, krabičkami ve formě malých papírových pokladniček. Smyslem této akce ale není naplnit pokladničky co nejvíce a pak je „někde“ (na faře, Charitě) odevzdat.

Dobrovolnice Jana: Lidem v mém okolí připadlo divné odjíždět od otce, který potřebuje péči, k jiným

Dobrovolnictví jako světýlko naděje. I tak by se dal popsat příběh Jany, která se rozhodla zkusit věnovat kousek sebe právě v době, kdy sama nejvíc potřebovala oporu. Jaká je za tím motivace a jak různorodá dokáže dobrovolnická aktivita být?

Tříkrálový vinš přinesl své ovoce

Tříkrálová sbírka je krásná tradice, která pomáhá. Posiluje komunitní fungování v obcích, propojuje mladé i starší generace, šíří radost a svým výtěžkem podporuje charitu, čímž zabezpečuje pomoc potřebným přímo v regionu. Letos se nám díky silné podpoře našich příznivců podařilo získat rekordní částku 4 431 276 Kč, kterou použijeme na rozvoj služeb Oblastní charity Rajhrad.

Asistenti Tříkrálové sbírky: „Je to starost, ale hlavně radost,“ shodují se

Koledníci už pro tento rok odložili své korunky, kasičky se postupně rozpečeťují a my počítáme výtěžek od podporovatelů Tříkrálové sbírky a charitního díla. Hned po skončení jsme si k nám pozvali tříkrálové asistenty, kteří zastřešují organizaci sbírky ve svých obcích. Popovídali jsme si o jejich zážitcích, ukázali jim, kam poputuje výtěžek a ptali jsme se také na jejich motivaci.

Tří králové už klepou na vaše dveře

Koledníci Tříkrálové sbírky se začátkem ledna rozprchli do ulic svých obcí, aby zvěstovali radostnou zprávu o narození Ježíše a požehnali příbytkům. Každá skupinka má s sebou i zapečetěnou pokladničku, do které můžete přispět libovolnou částkou. Výtěžek pomáhá lidem, kteří využívají pomoc Oblastní charity Rajhrad.

Málo dobrých zprav? Otevřete dveře koledníkům!

Sváteční nálada přetrvává i po Vánocích, když Vám na dveře zaklepou koledníci a zvěstují radostnou novinu o narození Ježíše. Tříkrálová sbírka právě začíná a probíhat bude tradičně v období 1. - 14. 1. 2019.

Požehnání v katedrále sv. Petra a Pavla v Brně se zúčastnily více než tři stovky koledníků

Přehlídka královských korun, krásných a originálních kostýmů a rozzářených tváří zaplnila už v druhý lednový den nového roku katedrálu sv. Petra a Pavla v Brně. Více než tři stovky dětí různého věku v doprovodu rodičů, prarodičů a koordinátorů Tříkrálové sbírky se sešly při slavnostním zahájení devatenáctého ročníku Tříkrálové sbírky. Požehnání koledníkům dne 2. ledna 2019 udělil brněnský biskup Mons. Vojtěch Cikrle. Vyzval je, aby si našli cestu ke dveřím lidí dobré vůle a zvěstovali zprávu o narození Pána Ježíše.