hospicová péče

Zobrazit podle času:
Rubriky:

Dobro na rozdávání

Máte v sobě dost dobra? Stavte se 15.5. do Brna na DOBROpiknik a dozvíte se něco o tom, co znamená být dobrovolníkem a co všechno vám to přinese.

Postní almužna končí, Velikonoce začínají

Velikonoce jsou pro křesťany nejvýznamnějším svátkem. Boží syn obětoval svůj život na spásu svého lidu a my si tuto skutečnost připomínáme už přes 2000 let. Ježíšovo vzkříšení a naše naděje na věčný život jsou pilířem pro radost, kterou na Velikonoce pociťujeme

Požehnané Velikonoce!

Všem pacientům, klientům, zaměstnancům, podporovatelům a příznivcům přeme příjemné přežití velikonočních svátků.

Tříkrálové auto pro pečovatelskou službu

Přispíváte i vy do lednové Tříkrálové sbírky? V tom případě zde můžete vidět smysl svého příspěvku. Pečovatelská služba z části výtěžku pořídila tolik potřebné auto, které znamená více péče pro potřebné.

12 důvodů pro lepší hospic

Dům léčby bolesti s hospicem sv. Josefa přináší kvalitní paliativní péči pacientům v terminálním stádiu života. Lůžko se pro mnohé pacienty stává stěžejním bodem, kde tráví drtivou většinu dne, v některých případech dokonce i veškerý čas. Díky daru jsme mohli zakoupit 12 nových kvalitních lůžek a věříme, že se nám brzy podaří dokončit obnovu všech 50 postelí v rámci hospice.

Dnes je Popeleční středa. Startuje Postní almužna

Pamatuj, že prach jsi a v prach se obrátíš – to je poselství Popeleční středy, která je předzvěstím nadcházejících Velikonoc. Začíná se tím také Postní almužna, sbírka, která pomáhá potřebným a může pomoci i Vám.

Modlitba, půst, almužna

Přečtěte si dopis od prezidenta a ředitele Diecézní charity Brno k Postní almužně, která začíná už zítra!

Za pár dní vypukne Postní almužna. Co si pod tím vůbec představit?

Středa v tomto týdnu nebude úplně obyčejná. Středa, která vychází na 6. března, bude Popeleční. Ve farnostech, v kostelích, místních Charitách a na dalších místech se můžete setkat s plakátky o postní almužně a tzv. postničkami, krabičkami ve formě malých papírových pokladniček. Smyslem této akce ale není naplnit pokladničky co nejvíce a pak je „někde“ (na faře, Charitě) odevzdat.

Dobrovolnice Jana: Lidem v mém okolí připadlo divné odjíždět od otce, který potřebuje péči, k jiným

Dobrovolnictví jako světýlko naděje. I tak by se dal popsat příběh Jany, která se rozhodla zkusit věnovat kousek sebe právě v době, kdy sama nejvíc potřebovala oporu. Jaká je za tím motivace a jak různorodá dokáže dobrovolnická aktivita být?

Tříkrálový vinš přinesl své ovoce

Tříkrálová sbírka je krásná tradice, která pomáhá. Posiluje komunitní fungování v obcích, propojuje mladé i starší generace, šíří radost a svým výtěžkem podporuje charitu, čímž zabezpečuje pomoc potřebným přímo v regionu. Letos se nám díky silné podpoře našich příznivců podařilo získat rekordní částku 4 431 276 Kč, kterou použijeme na rozvoj služeb Oblastní charity Rajhrad.