hospicová péče

Ceník služeb fyzioterapie

platný od 1.2.2019

Klasické masáže

Léčebná soustava hmatů prováděných masérem pomocí masážní emulse.  Masáž vyvolává v těle účinky místní, vzdálené i celkové. Zvyšuje prokrvení, zlepšuje metabolismus tkání a funkci lymfatického systému. Má celkový účinek uklidňující nebo povzbuzující, na pohybový aparát a centrální nervový systém, podle typu masáže. Klasická masáž je vhodná zejména pro uvolnění svalů a kloubů celého těla, jejich rehabilitaci a lepší regeneraci.

Masírovaná oblast

Délka masáže

Záda

Záda + šíje

250 Kč

Záda + paže

250 Kč

Nohy + hýždě

Celé tělo

60 min

480 Kč

Taping

Tejpy jsou speciální pásky, které napomáhají odstranit bolesti svalů, šlach a kloubů. Podporují zkvalitnění a kontrakce oslabených svalů, redukci únavy přetížených svalů, snížení možnosti zranění a křečí, zvýšení rozsahu pohybu a zmírnění bolesti, obnovení toku lymfy a krve, snížení tepla a zánětlivých exsudátů ve tkáni, redukci zánětu a bolesti, korekce kloubních problémů, centraci kloubu díky normalizaci svalového tonu, zlepšení rozsahu pohybu a snížení bolesti.

Platba:  1 cm á 2,- Kč (šířka pásků 5 cm)

Tejp – 1 cm

2 Kč

Vodoléčba  - Hydroterapie

Léčebných účinků vody se již tradičně využívá při léčbě bolestí revmatologické etiologie. Teplota vody a hydromechanická stimulace (tlak vody) má vliv na tonus svalů, kloubní pohyblivost, elasticitu šlach a percepci bolesti drážděním kožních exteroreceptorů.

Účinky hydroterapie:

• snižuje bolest svalů
  • zlepšuje spánek
  • zvyšuje pohyblivost
  • snižuje ztuhlost kloubů a svalů

Celotělová vířivka

Účinky jsou podle zvolené teploty vody

39 až 40°C

indikována hlavně u chronických potíží pohybového aparátu, revmatických onemocnění, artrózy, spondylózy, myogeózy, polyneurotitidy apod.

37 až 38°C

indikace při, spastické obrně, roztroušené skleróze, psychoneurozách a nespavosti dosáhne podstatné relaxace příčně pruhovaného svalstva

36 až 34 °C        a méně

využívá se u různých typů obrn, u otoků, u pacientů trpících chronickou zácpou. Má stimulační účinek, uklidňuje a podporuje diurézu (močení)

Doba trvání

Cena včetně DPH

Celotělová vířivka – velká vana s tryskami

15-20 min+suchý zábal 15 min

150 Kč

Končetinová vířivka

Částečná vířivá lázeň na horní nebo dolní končetiny slouží ke zlepšení prokrvení, podpoře místní látkové výměny.

Využití:

• po úrazech nebo operacích
  • svalové atrofii
  • periferních parézách…

Doba trvání

Končetinová vířivka

15 min

100 Kč

Manuální lymfodrenáže

Ruční neboli manuální lymfodrenáž je velmi jemná technika masážních hmatů,  které uvolňují, obnovují a zlepšují tok lymfy v organismu. Pohyby jsou jemné, pomalé a krouživé a účinně působí na lymfatické cévy nacházející se v podkoží.

Účinky lymfodrenáže: vedou k relaxaci, regeneraci organismu, mohou posilovat imunitu, dochází k odvodnění těla a tím ke snížení místních i celkových otoků, vyhlazuje a prokrvuje pokožku, odstraňují pocity těžkých nohou….

Kontraindikace: těhotenství, onkologická onemocnění, akutní virové a bakteriální záněty, otoky způsobené onemocnění srdce, ledvin, jater, akutní žilní onemocnění

Ošetřovaná oblast

Délka procedury