Koláč pro hospic 2022

Den konání sbírky: 5. 10. 2022

Možnost podpory zasláním dobrovolného příspěvku na účet nebo QR kódem: do 31. 10. 2022

Prostřednictvím hospicové péče zajišťujeme našim pacientům důstojnost v jejich posledních dnech. I díky vám můžeme nadále pečovat o nevyléčitelně nemocné komplexně, s důrazem na individualitu každého člověka. Za vaše dobrovolné příspěvky pořídíme zdravotnické pomůcky a prostředky a dále potřebné vybavení pro lůžkový i mobilní hospic, díky kterému se u nás pacienti cítí komfortně a v bezpečí. Odměňte se za štědrost a přijměte od nás chutný koláč.

Konkrétní využití výtěžku sbírky

Letos výtěžek sbírky konkrétně použijeme na zakoupení oxygenátorů, glukometrů, příslušenství pro odsávačky, teploměrů, tlakoměrů. Z materiálního vybavení bychom rádi nakoupili převazový materiál, pomůcky v péči o dutinu ústní, pleny a další hygienické a kosmetické prostředky. Dalším záměrem je pořízení výživových doplňků, které pomáhají pacientům při léčbě.

Pokud nestihnete přijít osobně na kterýkoliv ze stánků, můžete zaslat dobrovolný příspěvek na číslo účtu: 246641158/0600 s variabilním symbolem 1024. Nebo proveďte platbu prostřednictvím QR kódu. Podpořit nás on-line můžete až do 31. 10. 2022.

KPH 2022 (2)

Vedrovice 9:00–15:00

Jezeřany 6. 10., 9:00–12:00, Maršovice 6. 10. 13:00–15:00

Co je Koláč pro hospic?

Stejně podstatný jako kvalita života samotného je i jeho závěr. Hospicová péče je specializovanou paliativní péčí, která poskytuje pomoc pacientům lůžkového a domácího hospice, a rovněž podporuje jejich blízké.

Sbírka Koláč pro hospic podporuje rozvoj specializované paliativní péče. Hospicová péče vyžaduje vysokou odbornost, zkušenosti a komplexní přístup. Zaměstnanci kamenného a domácího hospice pomáhají nevyléčitelně nemocným zemřít v důstojných podmínkách. Dům léčby bolesti s hospicem sv. Josefa v Rajhradě patří mezi nejuznávanější zařízení pro specializovanou paliativní péči v ČR. Zaměřuje se především na úlevu od bolestí, zlepšení chuti k jídlu, mírnění nevolností, zvracení a jiných potíží, které mohou provázet nevyléčitelné onemocnění.

Poskytovaná specializovaná paliativní péče je podstatnou součástí Oblastní charity Rajhrad. Díky vašem příspěvku ošetříme více pacientů a můžeme pořídit léky, které jim přináší úlevu. Výtěžek sbírky také slouží k nákupu nákladných zdravotních a kompenzačních pomůcek pro nemocné, jako jsou např. oxygenátory, lůžka a další vybavení.

Tradiční sbírka Koláč pro hospic funguje již mnoho let stejně – zakoupením sladkého koláčku uděláte dobrý skutek, sobě pořídíte dobrou snídani nebo svačinu a pomůžete nám podpořit ty, kteří potřebují naši láskyplnou a odbornou péči v závěru života.

Více informací o sbírce najdete také na kolacprohospic.cz.