K VÁM

Dnes slavíme!

Nízkoprahové centrum pro děti a mládež Vata má dneska 7. narozeniny a dostalo opravdu krásný dárek – 1. místo v projektu od firmy IKEA.

Projekt nábytkářského gigantu IKEA – „Spolu s vámi“ je zaměřen na pomoc neziskovým organizacím, zaměřeným na práci s dětmi. Na stránkách mají lidé možnost navrhnout svou oblíbenou organizaci, následně si zaměstnanci IKEA obejdou jednotlivá zařízení a vyberou 5 finalistů za každý obchodní dům v České republice.

Celý únor bylo na stránkách IKEA v projektu spuštěno hlasování a jsme nesmírně nadšeni, že nám svůj hlas odevzdalo celkem 402 lidí. Díky tomu se těšíme z prvního místa, což znamená, že naše klubovna získává nové vybavení v hodnotě 250 000 Kč!

Jak to u nás vypadáMáme obrovskou radost z toho, že po letech provizorního zařízení klubovny budou „naše děcka“ skutečně jako „ve vatě“. Sedm let fungování našeho nízkoprahového centra přineslo nejen mnoho zábavy a příjemných chvil pro naše klienty, ale i rady, doučování, sociální intervence a řešení komplikovaných problémů, které si nesou ze školy nebo z domu. Nové vybavení nám přinese barvu do všedních dní, ještě lepší zázemí a pocit skutečného pohodlí a útulnosti, který nám doposud tak trochu scházel.

Jsme vděčni za nominaci do tohoto šlechetného projektu a věříme, že i to bude motivace pro mladé ze Židlochovicka, aby sebrali odvahu a přišli k nám. Pomáháme dětem smysluplně trávit jejich volný čas a nabízíme pomoc v komplikovaném období, kterým puberta bezpochyby je. Fungujeme jako preventivní služba a nebojíme se rozebírat témata, o kterých mladí častokrát nechtějí mluvit s rodiči nebo učiteli. Náš zkušený tým odborníků jim dokáže být oporou v těžkých chvílích a zároveň se s nimi smát, když je dobře. V klubovně nabízíme různé hry, poradenství a hlavně bezpečné zázemí pro všechny od 11 do 26 let.

Děkujeme všem za podporu a důvěru!