K VÁM

Jak můžete nemocným pomáhat vy?

V hospici o naše pacienty pečujeme tak, aby se každému dostalo potřebné péče, aby nikdo nebyl sám, pokud si to nepřeje, aby všichni měli možnost prožít plnohodnotné dny bez bolestí a jiných potíží. Jsme tým odborníků, kteří své pacienty znají a díky tomu můžou poskytnout to nejlepší ze sebe – ze svých znalostí a schopností.

K tomu je však potřeba mít i kvalitní zázemí, udržovat prostředí, vyměňovat staré pomůcky za nové. Vaše příspěvky nám pomáhají nejen zabezpečit chod hospice, ale zlepšovat kvalitu celé hospicové péče. A to si můžeme dovolit díky našim podporovatelům.

Každoročně organizujeme sbírku Koláč pro hospic, kde šíříme osvětu o paliativní péči a získáváme finanční podporu od našich sympatizantů.

Pro lepší představu, díky loňskému výtěžku jsme pro pacienty zakoupili:

• kvalitní oxymetr (přístroj pro měření nasycení krve kyslíkem a srdeční frekvence)
  • kompresorový inhalátor (pomáhá pacientům uvolňovat hleny a lépe dýchat)
  • polohovací postel (zvyšuje pohodlí pacientů)

Letošní výtěžek plánujeme investovat do dalších polohovacích lůžek.  V současnosti máme v hospici ještě 25 starých postelí, které pomalu dosluhují.

Nová lůžka znamenají větší pohodlí pro pacienty a ulehčují práci obsluhujícímu personálu, dobrovolníkům i rodinám, které své blízké navštěvují.

Navštivte některý z našich stánků a odneste si chutný koláč za podporu hospicové péče!

Rajhradský hospic budete moct podpořit v Rajhradě (ul. Masarykova), ve Šlapanicích (ul. Čechova) a v Židlochovicích (Nám. Míru), vždy od 9.00 do 16.30. Kdo nemá cestu kolem našeho červeného stánku, může využít sbírkový účet 4060023835/6800.