K VÁM

Nadace ČEZ podpořila další charitní projekt ke zlepšení prostředí nevyléčitelně nemocných

V minulosti jsme Vás již informovali o tom, že Nadace ČEZ věnovala nemalou finanční částku na podporu zlepšení prostředí nevyléčitelně nemocných v charitním rajhradském hospici sv. Josefa formou podpory výstavby kavárny Slunečnice a také k zajištění dostupnosti mobilní hospicové péče, kdy bylo nadací financováno nové auto pro Mobilní hospic sv. Jana. Letos podpořila nadace ČEZ další rajhradský projekt – výměnu vadných plynových kotlů včetně nutného příslušenství a instalace do budovy Domu léčby bolesti s hospicem sv. Josefa.

DSCF1555Nevyhovující stav plynových kotlů trápil rajhradský hospic již několik posledních let, avšak náročnost finanční investice odsouvala finální řešení problému až do doby, kdy se na jaře 2015 jeden ze dvou stávajících kotlů ETRA s hospicem po 16 letech provozu rozloučil zcela a stav druhého natolik špatný, že by pacienti pravděpodobně následující topnou sezónu na svých pokojích už mrzli. Pracovníci Oblastní charity Rajhrad proto urychleně podali právě na Nadaci ČEZ projekt, jehož cílem bylo zajistit stabilní vytápění budovy hospice a snížení ekonomické a ekologické zátěže.  Nadací ČEZ byla schválen příspěvek na výměnu kotlů ve výši 240 000 Kč, který byl okamžitě na tuto výměnu použit.DSCF1553

Zbylé prostředky potřebné na výměnu obou kotlů zajistila Oblastní charita Rajhrad z prostředků Tříkrálové sbírky 2015. V srpnu tak bylo možné uvést oba kotle do zkušebního provozu a bez obav očekávat další topnou sezónu.

Pracovníci Oblastní charity Rajhrad, zejména Domu léčby bolesti s hospicem sv. Josefa, děkují touto cestou Nadaci ČEZ za trvalou přízeň a podporu.