K VÁM

Nová postel a pomůcky do hospice pomůžou zkvalitnit péči

V rajhradském hospici se neustále snažíme zkvalitňovat péči o nevyléčitelně nemocné. Kromě osobního přístupu ke každému z pacientů a nepřetržité zdravotnické a sociální péči nám záleží i na tom, aby zde našli pohodlí a klid. K tomu nám dopomáhají i zdánlivé maličkosti, jako jsou třeba i kvalitnější pomůcky na péči.

Léta zkušeností v poskytování hospicové péče úročíme v přímé péči s pacienty, zároveň obměňujeme vysloužilé zdravotní a kompenzační pomůcky a pořizujeme nové. Mnoho z nich navíc znamená poměrně nákladní finanční záležitosti. Jsme vděčni, že díky společnosti Lesy ČR jsme pro hospicové pacienty mohli pořídit nové kvalitní polohovací lůžko a odsávačku hlenů.

Dům léčby bolesti sv. Josefa pomáhá nevyléčitelně nemocným v poslední fázi života. Péči poskytuje specializovaný tým lékařů, zdravotních sester, ošetřovatelů, pečovatelů, psycholožek, sociálních pracovnic a v případě zájmu i pastorační asistentky. Cílem hospicové péče je poskytovat kvalifikovanou a důstojnou péči, zaměřenou na zmírnění tělesného i duševního strádání nemocných.