K VÁM

Odstartovali jsme rok dobrovolnictví

Oslavy příchodu nového roku jsou již za námi, ale dobrý důvod na oslavu se pořád najde. Letošní rok se v rámci Diecézní charity Brno bude ctít jako Rok dobrovolnictví. U nás v Rajhradě jsme se společně s dobrovolníky těšili rovnou dvakrát.

Tradiční setkání dobrovolníků se totiž spojilo s oslavou naši nejzasloužilejší dobrovolnice, která slavila 80 let. Paní Jana je pro nás pomocí hlavně v administrativě a také v kontaktu s pacienty. Pokaždé se těšíme z její úžasné vitality, kterou si ve svém věku zachovala a rozdává dál. V kruhu zaměstnanců a dobrovolníků jsme tedy nejenže oslavili krásné kulatiny, ale vyjádřili vděk všem, kteří nám nezištně pomáhají.

Na naše dobrovolníky můžeme být právem hrdí. Jednak se pravidelně umísťují v různých soutěžích a oceněních dobrovolnických aktivit, ale hlavním měřítkem jejich zásluh je pocit vděčnosti od našich pacientů po společně strávených chvílích.

Dobrovolnictví je pro nás nepostradatelnou součástí při poskytování kvalitních služeb. Jedná se jak o trávení času s hospicovými pacienty a klienty jiných služeb, tak i pomoc při sbírkových akcích nebo drobné manuální práce. Na oplátku za všechnu energii a zručnosti, které nám dobrovolníci věnují, jim poskytujeme zázemí, oporu, možnosti vzdělávání a hlavně duševní posun.

Jak sami s oblibou říkají, nejvíc prý člověk dostane, když dá kus ze sebe dál. Proto všem ze srdce děkujeme za jejich nadšení.

Dobrovolníci, zaměstnanci a oslavenkyně

Víte, že pomáhat můžete i vy? Nikdy není pozdě! Více informací o možnosti dobrovolnictví se dozvíte v sekci Dobrovolnictví.