hospicová péče

plnohodnotný život

pro lidi s demencí

centrum pro děti

Při letošním Koláči pro hospic jste opět překonali rekord ve štědrosti

Už počtrnácté jste letos 7. října měli možnost podpořit nevyléčitelně nemocné pacienty charitního Domu léčby bolesti s hospicem sv. Josefa v Rajhradě svým příspěvkem při benefiční akce Koláč pro hospic -  a počtrnácté jste nám znovu ukázali otevřená srdce a svůj zájem o ty, kteří v  hospici sv. Josefa dokončují svou životní pouť.

Zaměstnanci hospice a dobrovolníci prezentovali ve středu 7. října hospic sv. Josefa na stáncích v centru Brna na ulici Panská / Masarykova, v Galerii Vaňkovka Brno, v Rajhradě, Židlochovicích a Šlapanicích. Dobrovolným příspěvkem, za který byl odměnou a poděkováním sladký koláč, přispěli dárci letos celkovou rekordní částkou 196 379 Kčkterá bude použita na dokrytí nákladů na léky pro těžce a nevyléčitelně nemocné pacienty hospice sv. Josefa, na které nestačí úhrada z veřejného zdravotního pojištění. Zde se můžete podívat na podrobné výsledky sbírkové akce.

Velké poděkování za trvalou podporu této akce patří pekárnám Delta a.s., Penam a.s., Globus k.s., Karlové pekárně s.r.o.  v Židlochovicích, které zdarma napekly výborné koláče různých náplní a umožnily tak, abychom tuto benefiční akci mohli uskutečnit. Děkujeme paní Bučkové, která sponzorsky zajistila koláče napečené Střední školou potravinářskou, obchodu a služeb na Charbulové ulici v Brně.

Dále nás podpořila firma DARE Eurookna, která zapůjčila nákladní auto k rozvozu koláčů na stánky. Agentura Kunovsky s.r.o. pronajala velkoprostorový stan, Dopravní podnik města Brna s.r.o. zajistil propagaci v prostředcích MHD, Střední odborná škola zahradnická v Rajhradě poskytla květinovou výzdobu, která oživila prezentační stánky. Mediálními partnery akce byli rádio Proglas, Český rozhlas Brno, Deník a regionální zpravodaje.

Rozsáhlou akci  se nám podařilo zvládnout především za pomoci, velkého odhodlání a obětavosti dobrovolníků, nejen těch hospicových, ale opět z farnosti Šlapanice a studentů gymnázia v Židlochovicích, kterým touto cestou velmi děkujeme.

Potěšil nás velký zájem a povědomí dárců, kteří nás přišli podpořit. Pořádáním benefiční akce Koláč pro hospic získáváme pro svoji práci a pacienty v naší péči užitečnou a mnohdy pozitivní zpětnou vazbu, neboť naší snahou je nevyléčitelně nemocným i jejich blízkým ukázat naději v posledních měsících života, pomoci jim nalézt jeho smysl a zajistit, aby hospicová péče byla dostupná opravdu všem, kdo ji potřebují.

Děkujeme Vám, že nás na této cestě doprovázíte.

Mgr. Jiřina Večeřová, ředitelka Oblastní charity Rajhrad