hospicová péče

plnohodnotný život

pro lidi s demencí

centrum pro děti

Setkání rodin v chráněném bydlení

V dnešní odpoledne naše zahrada rozkvétala nejen díky rostlinám, ale i blízkosti a lásce. Rodiny klientů Chráněného bydlení sv. Luisy jsme pozvali ke společnému setkání.

Chráněné bydlení sv. Luisy poskytuje zázemí dvacítce klientů, kterým byla Milé setkání v krásně rozkvetlé zahradě Chráněného bydlení sv. Luisydiagnostikována lehká až střední forma demence. Je to pobytová služba, což znamená, že klienti zde tráví 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. Za tu dobu jim poskytujeme neustálou péči, každému dle jeho individuálních potřeb a přání.

Rodinné návštěvy v zařízení jsou velice vítány během celého roku. Nejen klienti, ale i my jsme potěšeni, když ti nejbližší zůstávají v kontaktu i po umístění do chráněného bydlení. Rozhodli jsme se však, že uspořádáme Z voňavé levandule z naší zahrady dělají klienti pytlíčky pro potěšenísetkání rodin, kde se můžou potkat všichni, zabavit se, zahrát hry, zazpívat si a společně si něco vytvořit i pomlsat.

Klienti si pro své blízké přichystali malé kulturní okénko s písněmi, zaměstnanci zase byli k dispozici u kreativních aktivit a her. Rodinní příslušníci si mohli uvázat kytičku z levandulových kvítků, které rostou přímo v naší zahradě nebo si zahrát pétanque či kuželky.

Všichni spolu strávili příjemné slunečné odpoledne a dali svým blízkým to nejcennější, co mají. Sami sebe.