hospicová péče

plnohodnotný život

pro lidi s demencí

centrum pro děti

Tří králové už klepou na vaše dveře

Koledníci Tříkrálové sbírky se začátkem ledna rozprchli do ulic svých obcí, aby zvěstovali radostnou zprávu o narození Ježíše a požehnali příbytkům. Každá skupinka má s sebou i zapečetěnou pokladničku, do které můžete přispět libovolnou částkou. Výtěžek pomáhá lidem, kteří využívají pomoc Oblastní charity Rajhrad.

Tradiční sbírka je přínosem hned v několika směrech. Je založená na křesťanské vzájemné pomoci, učí děti od malého věku empatii a soudržnosti s potřebnými a navíc je neodmyslitelným přínosem financí pro charitu, která pomáhá lidem v nouzi. Využití výtěžku se pečlivě zhodnocuje a využívá ke zkvalitňování a zlepšování služeb. Vše probíhá transparentně a dáváme si záležet na tom, aby přispěvatelé věděli, kam jejich příspěvky putují.

Loňský výtěžek nám pomohl:Žaluzie v pokojích lůžkového hospice pomohli zvednout kvalitu péče o pacienty.

• zabezpečit stín a snížit teplotu na hospicových pokojích díky instalaci nových venkovních žaluzií
  • pustit se do rekonstrukce společenské místnosti pro nevyléčitelně nemocné, jejich rodiny a blízké osoby
  • vystavět pietní místo pro pozůstalé, kde mohou důstojně a v klidu vzpomínat na své blízké

Letošní příspěvky bychom chtěli využít na:

Nová lehátka a vozíčky na převoz hospicových pacientů

Tak jako život samotný, i jeho závěr prožívá každý jinak. V některých případech se invalidní vozík stává neoddělitelnou součástí dnů našich pacientů. Využívá se s oblibou k aktivizačním pracím jako například arteterapie nebo trávení času venku za hezkého počasí.

Lehátka jsou pro nás znamenití pomocníci, když nastane potřeba přemístění pacienta. Dobře se s nimi manipuluje a vejdou se i do prostor, kde na široké polohovací lůžko není místo.

Nové auto pro službu znamená víc pomoci pro potřebné.Auto pro pečovatelskou službu

Charitní pečovatelská služba nabízí pomocnou ruku seniorům nebo třeba zdravotně znevýhodněným osobám s tělesným nebo chronickým postižením přímo v jejich domovech. Naše zkušené pečovatelky pomáhají s každodenními běžnými úkony, které klienti sami nezvládají. Nové auto pro službu znamená víc pomoci pro potřebné.

Klimatizace do hospicových pokojů

Práce se seniory a nemocnými v extrémních teplotách, jaké v létě pravidelně zažíváme, si vyžaduje speciální režim. Děláme vše, co je v našich silách, abychom nevyléčitelně nemocným ulevili od nesnesitelného horka.

Klimatizace má zajisté svá pro a proti, ale v současných klimatických podmínkách a po zkušenostech za poslední 4 roky se její pořízení jeví jako důležité. Věříme, že pacienti se budou cítit lépe a personálu ulehčíme už beztak namáhavou práci.

Zastínění venkovního prostoru pro klienty s demencí

Chráněné bydlení sv. Luisy nabízí útočiště dvacítce lidí s lehkou formou demence. Jako pobytové zařízení dbá na každodenní aktivizaci a společenské aktivity svých klientů. Dostává se jim tak neustálé péče, každému dle jeho individuálních potřeb a přání.

V horkých letních dnech jim chceme dopřát stinný prostor v rozlehlé kvetoucí zahradě, kde by mohly probíhat společné aktivity, díky kterým mohou prožít naplněné dny, navzdory své diagnóze.

Bez darů bychom se neobešli, proto jsme vděčni za každou korunu, která padne do kasičky Tříkrálové sbírky. Můžete nás také podpořit mimo sbírku přímo náš účet 4060027991/6800.

Děkujeme všem přispěvatelům a podporovatelům!