K VÁM

Výhry pro tříkrálové koledníky

Letošní Tříkrálová sbírka na území působnosti Oblastní charity Rajhrad byla opravdu úspěšná  -  a pro některé naše koledníky hned dvakrát. Poprvé jim štěstí přálo v podobě štědrých dárců, kteří je vlídně přijali a přispěli do tříkrálových pokladniček. Podruhé potěšila ty šťastlivce, kteří vyplnili kupon tříkrálové soutěže pro koledníky a byli vylosováni jako výherci některé z cen.

Vzhledem k tomu, že počet cen v soutěži v poměru k množství koledníků, kteří se zúčastnili Tříkrálové sbírky za celou Diecézní charitu Brno a mohli kupon vyplnit, byl spíše symbolický, považujeme výhru tří koledníků „od nás“ (resp. ze soutěžního týmu OCH Rajhrad) za mimořádný úspěch. První výherkyní dotykového mobilu od společnosti T-Mobile se stala slečna Lucie Z. z Mokré, na kterou se štěstí usmálo při prvním kole losování soutěže na Petrově v Brně při požehnání koledníkům.

Ve druhém kole losování šťastná ruka paní ředitelky Ing. Zelené z OCH Žďár n. Sázavou vylosovala mobil Samsung GALAXY Xcover2 pro čtrnáctiletého Jirku V. ze Střelic (na snímku zde), který i se svými sourozenci chodí koledovat  už mnoho let pravidelně a rád. Další mobil jistě potěšil také Jitku B. z Rosic, která si v soutěži přála, aby tříkráloví koledníci dělali hodně radosti lidem.

Není pochyb o tom, že si koledníci za svoji obětavost a pomoc při Tříkrálové sbírce zaslouží ocenění, a tak se losovalo i na Tříkrálovém koncertu 5. ledna 2014 v Městském divadle v Brně, tentokrát podle čísla sedadla na vstupence. Nejmladší výherce mobilu, sedmiletý Filip Z. ani nedýchal , když uslyšel číslo svého sedadla, a nebyl v té chvíli schopen udělat krok. :-) Za pomoci své sestry byl „dopraven“ na pódium, aby si převzal cenu. (foto zde). Jeho největší radost a zážitek ovšem nebyl z mobilu, ale z toho, že si mohl podat ruku s hercem Janem Čenským a Martinou Kociánovou, moderátory Tříkrálového koncertu.

„Jsme rádi, že některé dnešní děti stále uznávají i jiné než materiální hodnoty, a velmi si vážíme jejich ochoty pomáhat touto cestou potřebným“ , říká koordinátorka Tříkrálové sbírky za Oblastní charitu Rajhrad Ing. Hana Bělehradová.

Ještě jednou všem výhercům upřímně gratulujeme a věříme, že na ostatní se štěstí usměje zase příště.