Oslava sv. Josefa, patrona našeho hospice – den čtvrtý
13. března 2021 Aktuálně

Oslava sv. Josefa, patrona našeho hospice – den čtvrtý

Pokud se chcete připojit, zveme Vás k modlitbě novény ke sv. Josefovi, která začala 10. 3. Budeme s Vámi sdílet zamyšlení a modlitbu na příslušný den. V ní se seznámíme blíže se sv. Josefem a jeho posláním. 

4. DEN NOVÉNY

Sv. Josef, ochránce chudých

ÚVAHA

 
Svatá Rodina se řadila mezi chudé. Neměli jiný majetek kromě toho, který těžkou prací získal svatý Josef. Ten jako hlava rodiny jistě těžce nesl, že nemůže Kristu zajistit blahobyt a podmínky hodné jeho osoby. Ale Pán Ježíš chtěl bydlet a žít právě v takové rodině. Nemůžeme pochybovat, že svatý Josef vynikal mezi svými sousedy a příbuznými. Určitě byl ochotný, štědrý a starostlivý, když šlo o dobro druhých. Byl vždy připravený pomáhat a přispět dobrou radou. Nemohl přece jinak, když plnil tak vznešenou úlohu a čestnou povinnost.
 

MODLITBA

 
Svatý Josefe, ty jsi byl chudý a nestyděl ses za svoji bídu, bez reptání jsi žil ve shodě s Boží vůlí. Posiluj v našich srdcích živou víru, že Bůh nikdy neopustí ty, kteří v něho doufají a věrně mu slouží. Vypros potřebné milosti všem, kteří trpí nedostatkem. A těm, kteří jsou ochotni pomáhat chudým rodinám duchovně i hmotně a dělí se o svůj majetek, ať Bůh dá štěstí v životě a bohatou odměnu na věčnosti. Amen. Svatý Josefe, ochránce chudých, oroduj za nás!