Oslava sv. Josefa, patrona našeho hospice – den pátý
14. března 2021 Aktuálně

Oslava sv. Josefa, patrona našeho hospice – den pátý

Pokud se chcete připojit, zveme Vás k modlitbě novény ke sv. Josefovi, která začala 10. 3. Budeme s Vámi sdílet zamyšlení a modlitbu na příslušný den. V ní se seznámíme blíže se sv. Josefem a jeho posláním.   

5. DEN NOVÉNY 

Sv. Josef, vzor pracujících

ÚVAHA

Práce je povinností každého člověka, a ani svatý Josef, navzdory tomu, že byl Bohem vybraný za pěstouna Syna Božího, nebyl od ní osvobozený. Jako tesař těžce pracoval, aby uživil svatou Rodinu. Zakusil nejistotu zítřka i tíhu podstoupených námah. Pán Ježíš bezpochyby pomáhal svému pěstounovi jako dorůstající mladík i jako dospělý muž. Modleme se za lidi, kteří těžce pracují, aby uživili sebe a svoje rodiny. Prosme Boha zejména za nezaměstnané, aby si dokázali najít dobré zaměstnání, a tak uživit i své nejbližší.

MODLITBA

Svatý Josefe, ty znáš cenu dřiny i pot těžké práce, kterou jsi vykonával, abys svaté Rodině zajistil důstojné životní podmínky. Prosíme tě, zahrň starostlivostí svého otcovského srdce všechny těžce pracující. Vezmi je pod svou ochranu. Ať všichni dostanou spravedlivou mzdu za svoji práci, aby jejich rodiny netrpěly hladem a nežily v nedostatku. Nezapomínej, živiteli svaté Rodiny, na ty, kteří nemají práci a marně ji hledají. Svatý Josefe, vzore pracujících, oroduj za nás!