Oslava sv. Josefa, patrona našeho hospice – den šestý
15. března 2021 Aktuálně

Oslava sv. Josefa, patrona našeho hospice – den šestý

Pokud se chcete připojit, zveme Vás k modlitbě novény ke sv. Josefovi, která začala 10. 3. Budeme s Vámi sdílet zamyšlení a modlitbu na příslušný den. V ní se seznámíme blíže se sv. Josefem a jeho posláním.     

6. DEN NOVÉNY

Sv. Josef, příklad modlitby

ÚVAHA

Svatý Josef, Ježíšův pěstoun, žil, pracoval a modlil se v jeho přítomnosti. Vědomí, že všechno dělá pro Boha, když se stará o jeho syna, mu dávalo sílu a vytrvalost. Tím víc, že téměř na každém kroku odměňovala Ježíšova přítomnost vynaložené úsilí a oběti, které ve svém životě přinášel. Žil s ním den za dnem, obstarával obživu a oděv tomu, na kterého čekali proroci a toužili ho spatřit a aspoň se ho dotknout. Modleme se, abychom tak jako svatý Josef všechno konali v Ježíšově přítomnosti, prožívali jeho blízkost v hlubokém ponoření do modlitby a byli si vědomi Boží přítomnosti.

MODLITBA

Svatý Josefe, ty jsi žil, pracoval a modlil se v Ježíšově přítomnosti. Díval ses na něj s vírou a z jeho blízkosti jsi čerpal sílu k horlivému plnění každodenních povinností. Nauč nás neustále pamatovat na Boží přítomnost v našem životě, abychom žili a plnili své povinnosti s myšlenkou na to, že Ježíš je přítomný v našich domovech a v našich srdcích. Prosíme tě za všechny, jejichž každodenní práce je provázená zbožnou modlitbou, i za nás a za naše nejbližší, abychom uměli spojit každou svou činnost s vroucnou modlitbou a s vědomím toho, že Bůh vidí všechno a neustále jsme pod jeho ochranou. Amen. Svatý Josefe, příklade modlitby, oroduj za nás!