Putování se sv. Josefem... a Dášou Sližovou
9. června 2021 Aktuálně

Putování se sv. Josefem... a Dášou Sližovou

Nedávno jsme za intenzivního deště natáčeli v krásné charitní kapli rozhovor s nemocniční kaplankou a pastorační asistentkou Dášou Sližovou. Trochu jsme se báli ozvučení, ale nakonec kapky bubnující na okna rozhovor nijak nenarušovaly. Jak už jsme psali dříve – Dášin projev je natolik příjemný a povzbudivý, že v kapli "svítilo slunce". Posuďte sami.

Rozhovor je druhou částí z cyklu Putování se sv. Josefem, jehož prostřednictvím představujeme jednotlivé členy multidisciplinárního týmu našeho lůžkového hospice.

Chystáme pro Vás videa a reportáže ze služeb členů multidisciplinárního týmu. S každým zástupcem jednotlivé profese strávíme pár chvil, abychom Vám mohli přinést střípky, které tvoří mozaiku jeho pracovního dne. Budete svědky toho, jaké to je pečovat o těžce nemocné a jejich nejbližší, jak vypadá den sociální pracovnice, co všechno zvládá sestřička na oddělení, jak probíhá přijetí do lůžkového hospice nebo co všechno péče o pacienta obnáší. Dozvíte se, jaké to je, setkávat se denně se smrtí, bolestí, ale i smířením, laskavostí a pochopením. Rádi bychom, abyste blíže poznali ty, pro které je jejich práce posláním a srdeční záležitostí.

Rozhovor s Dagmar Sližovou můžete zhlédnout zde.