Úhrada služeb

255 Kč

Celkem

560 Kč

PÉČE JE HRAZENA Z PŘIZNANÉHO PŘÍSPĚVKU NA PÉČI VE VÝŠI:

I. st. 880 Kč          II.st. 4 400 Kč           III. st. 12 800 Kč         IV. st. 19 200 Kč

Poskytovatel je povinen předložit klientovi písemné vyúčtování úhrad za uplynulý kalendářní měsíc, a to nejpozději do 8. pracovního dne v kalendářním měsíci, který následuje po kalendářním měsíci, za nějž poskytovatel vyúčtování předkládá.
Klient (nebo opatrovník či zástupce) se zavazuje platit úhradu za poskytnuté služby měsíčně, a to do deseti pracovních dnů po předložení vyúčtování služeb. V případě, že klient  (nebo opatrovník či zástupce) úhradu neprovede ani do 25. dne daného měsíce, poskytovatel ho vyzve k úhradě písemnou upomínkou. V případě, že klient ani ve lhůtě stanovené v upomínce (tato lhůta nesmí být kratší než 5 dnů) neuhradí dlužnou částku, je dán výpovědní důvod dle čl. VIII Odst. 2b písm. Smlouvy o poskytnutí sociální služby.

Klient (nebo opatrovník či zástupce) se zavazuje a je povinen platit úhradu převodem na účet poskytovatele č. 304360355/0300. Úhrada musí být připsána na účet poskytovatele ve lhůtě splatnosti vyúčtování.

Koncesionářský poplatek za televizi a rádio není v ceně pobytu, každý klient si jej hradí sám. V případě hospitalizace nebo ohlášené nepřítomnosti se vrací úhrada za stravu. dle podmínek ve "Smlouvě".

domov se zvláštním režimem sv. Luisy

POSKYTNUTÍ STRAVY NEBO POMOC PŘI ZAJIŠTĚNÍ STRAVY

Strava zahrnuje snídani, oběd a večeři odpovídající zásadám racionální výživy a potřebám dietního stravování, v rozsahu 3 jídel. Součástí tohoto úkonu jsou pravidelné konzultace u ošetřujícího lékaře, který dohlíží na poměr živin v jídelníčku, pestrost jídelníčku, vyváženost a pravidelnost stravy.

ROZSAH PÉČE

• Pomoc při zajištění chodu domácnosti.
  • Výchovné, vzdělávací a aktivizační činnosti.
  • Zprostředkování kontaktu se společenským prostředím.
  • Sociálně terapeutické činnosti.
  • Pomoc při uplatňování práv, oprávněných zájmů a při obstarávání osobních záležitostí.
  • Pomoc při osobní hygieně a poskytnutí podmínek pro osobní hygienu.

ÚKONY PÉČE

•  Výchovné, vzdělávací a aktivizační činnosti

1/ Pomoc při obnovení nebo upevnění kontaktu s přirozeným sociálním prostředím - podpora při vyhledávání a zprostředkování kontaktů, nabízení a motivace k volnočasovým a pohybovým aktivitám.

2/ Nácvik a upevňování motorických, psychických a sociálních schopností a dovedností - kognitivní aktivity, vzdělávací programy  - tématicky zaměřené přednášky, společné čtení, odpolední besedy, trénink paměti, poznávací akce, činnosti v přírodě – akce v parku, na zahradě atd.

3/ Podpora v oblasti partnerských vztahů.

•  Zprostředkování kontaktu se společenským prostředím

1/ Doprovázení k lékaři, na zájmové aktivity a instituce poskytující veřejné sociální služby - veškeré doprovody.

2/ Podpora a pomoc při využívání běžně dostupných služeb a informačních zdrojů - podpora při vyhledávání a využívaní místních služeb – knihovna, kadeřník, pedikúra.

3/ Pomoc při obnovení nebo upevnění kontaktu s rodinou a pomoc a podpora dalších aktivitách podporující sociální začleňování - pomoc a podpora v komunikaci s rodinou, organizování společných akcí.

• Sociálně terapeutické činnosti

1/ Činnosti, jejichž poskytování vede k rozvoji nebo udržení osobních a sociálních schopností a dovedností podporujících sociální začleňování osob - pomoc při přesunu na lůžko nebo vozík, pomoc při oblékání  a svlékání, smyslová aktivizace, validace.

1/ Pomoc při komunikaci vedoucí k uplatňování práv a oprávněných zájmů - pomoc při jednání na úřadech – úřad práce, obecní úřad, ČSSZ, soudy etc.

2/ Pomoc při vyřizování běžných záležitostí.

• Pomoc při osobní hygieně a poskytnutí podmínek pro osobní hygienu

1/ Pomoc při úkonech osobní hygieny – nácvik hygieny, motivace k jejímu samostatnému pravidelnému vykonávání.

2/ Pomoc při základní péči o vlasy a nehty.

3/ Pomoc při použití WC.

V našem domově nabízíme klientům řadu aktivit, které pozitivně ovlivňují a podporují jejich kognitivní funkce i fyzickou kondici.