Koláč pro hospic

Stejně podstatný jako kvalita života samotného je i jeho závěr. Hospicová péče je specializovanou paliativní péčí, která poskytuje pomoc pacientům lůžkového a domácího hospice, a rovněž podporuje jejich blízké.

Sbírka Koláč pro hospic podporuje rozvoj specializované paliativní péče. Hospicová péče vyžaduje vysokou odbornost, zkušenosti a komplexní přístup. Zaměstnanci kamenného a domácího hospice pomáhají nevyléčitelně nemocným zemřít v důstojných podmínkách. Dům léčby bolesti s hospicem sv. Josefa v Rajhradě patří mezi nejuznávanější zařízení pro paliativní péči v ČR. Zaměřuje se především na úlevu od bolestí, zlepšení chuti k jídlu, mírnění nevolností, zvracení a jiných potíží, které mohou provázet nevyléčitelné onemocnění.

Poskytovaná specializovaná paliativní péče je podstatnou součástí Oblastní charity Rajhrad. Díky vašem příspěvku ošetříme více pacientů a můžeme pořídit léky, které jim přináší úlevu. Výtěžek sbírky také slouží k nákupu nákladných zdravotních a kompenzačních pomůcek pro nemocné, jako jsou např. oxygenátory, lůžka a další vybavení.

Tradiční sbírka Koláč pro hospic funguje již mnoho let stejně – zakoupením sladkého koláčku uděláte dobrý skutek, sobě pořídíte dobrou snídani nebo svačinu a pomůžete nám podpořit ty, kteří potřebují naši láskyplnou a odbornou péči v závěru života.