Jak to u nás vypadá

Pacienti jsou ubytováni v nově zrekonstruovaných jednolůžkových nebo třílůžkových pokojích. V každém si pacient najde svůj prostor a soukromí. Jsou vybaveny moderní polohovatelnou postelí, nočním stolkem, skříní a LCD televizi.
Každý pacient si po domluvě s ošetřujícím personálem může pokoj upravit tak, aby se cítil co nejlépe – třeba přinést si oblíbené předměty z domu. Koupelna a toaleta jsou umístěny v buňce, sdílené spolu s dalším pokojem.

VYBAVENÍ HOSPICE

Neustále se snažíme vylepšovat po každé stránce prostředí, kde se nemocní a jejich blízcí pohybují. Pravidelně také pořizujeme nové moderní vybavení a pomůcky – samozřejmostí jsou polohovatelné postele, klozetová křesla, koupací lehátka, chodítka, stolky a antidekubitní matrace. Modernizujeme i společné prostory a kuchyně, kde připravujeme jídlo pro pacienty.

KAPLE

Věřící lidé, nebo ti, kteří hledají duchovní povzbuzení, mají nepřetržitě k dispozici hospicovovou kapli. Jednou týdně se koná mše svatá, po zbytek času je volně dostupná dle potřeby.

AREÁL HOSPICE

V areálu hospice je odpočinková bezbariérová zahrada s jezírkem, stromy a pergolami, kde můžou pobývat nemocní i na vozíkách nebo přímo na lůžkách. Za doprovodu rodiny, sociálních pracovnic nebo dobrovolníků určitě každému padne vhod trochu čerstvého vzduchu.

dobrovolníci

VOLNÝ ČAS

Víme, že každý člověk je jedinečný, proto se přizpůsobujeme jeho zájmům a hlavně zdravotnímu stavu. Dobrovolníci nám pomáhají aktivně využívat čas nemocných, kteří si přejí mít společnost. Předčítají jim knížky, chodí s nimi na procházky, povídají si nebo hrají hry. Nemocní se můžou v rámci arteterapie odreagovat i ve výtvarných dílnách. Vytvářejí si různé užitkové i ozdobné předměty a spolu se svými rodinami si můžou užít třeba i velikonoční nebo vánoční tvoření.

kavárna

NÁVŠTĚVY A PROSTOR PRO VÁS

U nás se nemusíte řídit návštěvními hodinami. Snahou hospice je vytvořit podmínky, které podporují přítomnost rodiny a blízkých v průběhu celého procesu péče. Návštěvy jsou neomezené, je pouze nezbytné domluvit se na režimu, ve kterém se rodina chce v hospici pohybovat. Pro příbuzné, kteří chtějí své blízké doprovázet, máme k dispozici i hostinské pokoje. Jsou vybaveny kompletním sociálním zařízením a nábytkem s úložným prostorem.

Přímo v budově hospice je příjemná kavárna, kde můžete strávit příjemné chvíle se svým blízkým. Nově jsme ve druhém patře vybudovali „relaxační místnost“, kde naleznete klidný prostor na rozhovor nebo tiché rozjímání.