Podněty, připomínky, poděkování a stížnosti

Velmi nám záleží na spokojenosti s kvalitou poskytované péče. Kvalitu poskytované péče hodnotíme dle zákonem stanovených kritérií, ale z velké části také spokojeností pacientů, rodinných příslušníků a osob blízkých, kteří se na péči v průběhu hospitalizace podíleli. V případě, že máte podnět k pracovníkům v hospici, budeme rádi, když nám jej zašlete. Budou nám sloužit jako inspirace ke zlepšování našich služeb a péče.

Podnět je návrh na zlepšení kvality poskytování služby.
Připomínka je drobná kritika, kterou lze většinou vyřešit ihned.
Stížnost je vyjádření nespokojenosti s kvalitou poskytované služby nebo poukázání na porušování práv.

Všechny podněty adresujte paní primářce hospice MUDr. Lucii Světlákové

• mailem,
  • na adresu Jiráskova 47, Rajhrad, 66461,
  • nebo přes rychlý online formulář zde.

PODNĚTY A PŘÍPOMÍNKY

Podnět či připomínka neobsahují informace o důležitém porušení práv pacientů či povinností poskytovatele, a mohou být vyřízeny ústně.

Rychlý formulář k zmíněnému naleznete zde.

SPOKOJENOST

Spokojenost s poskytovanými službami může každý pacient zhodnotit pomocí anonymních dotazníků uložených na odděleních a po vyplnění je může vhodit do určených schránek.

Můžete použít rychlý formulář zde.

STÍŽNOSTI

Podání stížnosti ve smyslu zákona 372/2011Sb. o zdravotních službách § 93, je možné písemnou formou na adresu Jiráskova 47, Rajhrad, 66461, k rukám paní primářce MUDr. Lucii Světlákové.

• mailem,
  • na adresu Jiráskova 47, Rajhrad, 66461,
  • nebo přes rychlý online formulář zde.
Podat stížnost mohou podle zákona o zdravotních službách (372/2011, §93):
  • pacient,
  • zákonný zástupce nebo opatrovník pacienta,
  • osoba blízká v případě, že pacient tak nemůže učinit s ohledem na svůj zdravotní stav nebo pokud zemřel,
  • osoba zmocněná pacientem.
Postup při vyřizování stížnosti
  • Každá stížnost je evidována, včetně výstupů o jejím vyřízení.
  • Poskytovatel se vždy snaží navrhnout stěžovateli ústní projednání stížnosti, pokud je to s ohledem na charakter stížnosti vhodné.
  • Poskytovatel má povinnost vyřídit stížnost do 30 dnů ode dne jejího obdržení; tuto lhůtu může odůvodněně prodloužit o dalších 30 dnů; jde-li o stížnost, k jejímuž vyřízení je nepříslušný, je povinen ji do 5 dnů ode dne jejího obdržení prokazatelně postoupit věcně příslušnému subjektu; o prodloužení lhůty a postoupení stížnosti je povinen informovat stěžovatele.
  • Poskytovatel je povinen umožnit stěžovateli nahlížet do konkrétního stížnostního spisu a pořizovat z něj kopie.Týká-li se stížnost poskytování zdravotních služeb, pak osoby jiné, než pacient musí prokázat, že se jedná o osobu blízkou a pacient současně nemůže s ohledem na svůj zdravotní stav stížnost podat nebo že pacient zemřel. Informace o zdravotním stavu pacienta se nedokládá, je-li pacient aktuálně v našem zařízení hospitalizována a zdravotní stav pacienta je z dokumentace zřejmý. Osoba zmocněná pacientem v případě stížnosti musí předložit písemnou plnou moc od pacienta k podání stížnosti, podpis pacienta nemusí být úředně ověřený. Není-li však podpis na zmocnění ověřen, zasílá se zpráva o vyřízení stížnosti z důvodu ochrany citlivých osobních údajů přímo pacientovi, nikoli osobě zmocněné! Osobě zmocněné bez ověřeného podpisu pacienta nepřísluší ani právo na nahlížení do stížnostního spisu.
  • V případě opakované stížnosti, která již byla řádně prošetřena a vyřízena, aniž by stěžovatel uváděl nové relevantní informace, obdrží stěžovatel odpověď s odkazem na závěry předchozího šetření stížnosti. Další opakované podání stěžovatele již lze ponechat bez odpovědi.