Děkujeme všem, kteří se zapojili do Postní almužny 2021
9. dubna 2021 Aktuálně

Děkujeme všem, kteří se zapojili do Postní almužny 2021

„Almužna je výrazem odhodlání měnit sebe sama prostřednictvím pomoci druhým,“ uvedl brněnský biskup Vojtěch Cikrle. Díky Postní almužně můžeme nejen nacházet cestu k vnitřní svobodě, ale také obdarovat potřebné.

Postní almužna není klasickou sbírkou, ale především podporou duchovního prožívání postního období. Děkujeme všem, kteří pomohli s organizací a realizací této tradiční postní aktivity. Děkujeme rovněž všem, kteří se osobně angažovali. Penězmi, které jste vhodili do postničky namísto koupi požitku, podpoříte správnou věc. 
 
Prostřednictvím Oblastní charity Rajhrad nebo prostřednictvím farností poputují Vaše finanční dary vybrané během postního období k těm nejpotřebnějším: k osobám ve finanční tísni, k nemocným, lidem bez domova nebo do rodin s dětmi v nouzi.
 
Sběr papírových schránek, takzvaných postniček, bude probíhat celý příští týden, tedy od 12. do 16. dubna v jednotlivých farnostech. Postničku můžete také osobně doručit na recepci Domu léčby bolesti s hospicem sv. Josefa, a to v pracovní dny
v době od 7:00 do 15:30.
 
Vážíme si Vašeho odhodlání, pevné vůle a štědrosti.