Hledáme parťáka pro Filipa, který je po těžké autonehodě
8. dubna 2021 Aktuálně

Hledáme parťáka pro Filipa, který je po těžké autonehodě

Dnes se na Vás obracíme s prosbou. Napsala nám paní, která shání dobrovolníka-společníka pro svého bratra, kterému je 33 let a před sedmi lety měl těžkou autonehodu, po které částečně zůstal na vozíku. V bytě chodí s pomocí chodítka, při mluveném projevu je mu hůře rozumět. Po autonehodě má zhoršenou motoriku rukou a nohou, ale je schopen psát na počítači nebo telefonu.   

 
Jeho životní náplní jsou nyní rehabilitace – cvičí několik hodin denně. Trénuje ale i mluvení. Jezdí na tříkolce po okolí Tvarožné, kde bydlí. V poslední době ho začalo bavit sledovat videa o investování do cenných papírů.
 
Jeho sestra pro něj hledá kámoše, který by byl ochoten s ním třeba jet na kole do blízkého Mariánského údolí a dát si s ním kofolu nebo pivo, jindy si popovídat, zahrát paměťovou hru nebo se společně podívat na video o investicích, a pak si o něm popovídat. Zkrátka někoho, koho bude bavit s ním občasně trávit čas, aby nebyl pořád jen s rodinou.
 
O Filipa se stará převážně jeho maminka, ale pomáhá i sestra s přítelem a mladším bráškou. Ideální by bylo, aby byl parťák z okolí Tvarožné, ale pokud mu nebude vadit dojíždět, není to problém.
 
Pokud by někdo z Vás chtěl občas Filipovi věnovat svůj čas, volejte na číslo: 736 529 319 nebo pište na e-mail: maria.durkacova@rajhrad.charita.cz
 
Děkujeme!