Pomáháme rodině, která přišla o domov
2. října 2020 Aktuálně

Pomáháme rodině, která přišla o domov

Náš terénní sociální pracovník, Roman Koprivňanský, navštívil tento týden obec Blučinu, která se stane jedním ze stanovišť, kde bude 7. 10. možné zakoupit koláč a podpořit tak hospicovou péči v Rajhradě. Tento den proběhne na Rajhradsku tradiční sbírka KOLÁČ PRO HOSPIC. 

Na obecním úřadě se Roman mimo jiné dozvěděl, že v obci došlo v minulém měsíci k vyhoření domu. Rodina, která v něm žila, tak přišla prakticky o všechno. Obec mladým lidem poskytla náhradní bydlení, vyhlásila finanční sbírku, a díky ochotným spoluobčanům se rodině dostalo také materiální pomoci.

Roman Koprivňanský okamžitě nabídl podporu prostřednictvím CHARITNÍ ZÁCHRANNÉ SÍTĚ, sociální služby, která propojuje terénní sociální poradenství a pomoc lidem v akutní nouzi. Místostarosta obce Blučina, Ing. Petr Závodník, nabídky využil a stal se prostředníkem při navázání kontaktu s rodinou, která se zde dne na den ocitla ve vážné existenciální situaci.

„Na obecním úřadě jsme se dohodli na společném postupu a možné dlouhodobější spolupráci. S otcem rodiny postižené ničivou událostí jsme se domluvili na formě pomoci, kterou aktuálně nejvíce potřebují,“ říká Roman Koprivňanský. „V první fázi jsme rodině poskytli potraviny, hygienické potřeby, ložní prádlo a školní potřeby pro dcerku. Dnes odpoledne mi pán volal a moc děkoval Oblastní charitě Rajhrad za veškerou podporu. Jsem rád, že jsme společně s obcí mohli podat pomocnou ruku, aby se rodina dostala z nejhoršího.“

Díky projektům jako je CHARITNÍ ZÁCHRANNÁ SÍŤ může Oblastní charita Rajhrad pomáhat lidem v situacích, ze kterých sami obtížně hledají východisko. 

Kontakt: Bc. Roman Koprivňanský
Telefon: 735 794 187