Oslava sv. Josefa, patrona našeho hospice – den třetí
12. března 2021 Aktuálně

Oslava sv. Josefa, patrona našeho hospice – den třetí

Pokud se chcete připojit, zveme Vás k modlitbě novény ke sv. Josefovi, která začala 10. 3. Budeme s Vámi sdílet zamyšlení a modlitbu na příslušný den. V ní se seznámíme blíže se sv. Josefem a jeho posláním.   

TŘETÍ DEN NOVÉNY 

Sv. Josef, patron otců rodin

ÚVAHA

 
Svatý Josef očekával s velkým dojetím narození Ježíše Krista. Klaněl se Božímu Dítěti, které bylo v Betlémě položené do chudých jeslí na slámu. Ve vyhnanství v Egyptě bděl nad jeho bezpečím, v Nazaretě obstarával všechny životní potřeby Syna Božího. Jako pěstoun Pána Ježíše byl stále při něm, bydlel, pracoval, modlil se s ním. A Ježíš jako dítě a mladík miloval svatého Josefa a vážil si ho jako dobrý syn svého otce. Modleme se za otce, kteří plní svoji otcovskou úlohu s těžkostmi, ne vždy zapříčiněnými jejich vinou. Ať s pomocí svatého Josefa zodpovědně plní povinnosti hlavy rodiny.
 

MODLITBA

 
Svatý Josefe, ty jsi vzor a patron všech otců rodin, nauč je křesťansky chápat povinnosti. Naplňuj radostí srdce rodičů, kteří odevzdávají život svým dětem. Ať se otcové starají o svoje rodiny tak, jak ses ty staral o svatou rodinu v Nazaretě. Ať žijí svůj rodinný život s Ježíšem. Vypros jim, aby je žádné životní překážky nedokázaly vzdálit od Boha a ochladit jejich vzájemnou lásku. Svatý Josefe, svěř Bohu všechny otce, kteří se starají o svoje rodiny, a zejména ty, kteří svoje povinnosti vykonávají s těžkostmi. Amen. Svatý Josefe, patrone otců rodin, oroduj za nás!